Ustawianie zapłonu RPek
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ustawianie zapłonu RPek
Witam
Czy zapłon w silniku o oznacznieu RP (mono wtrys) ustawiany jest komputerowo, czy da się to zrobić jakos manualnie? Mam wrażenie, że mam przestawiony zapłon i nie moge znaleść osoby, która by umiała to ustawić. Proszę o jakieś info obeznanych w temacie na temat ustawiania zapłanu. Z góry dzieki.
Czy zapłon w silniku o oznacznieu RP (mono wtrys) ustawiany jest komputerowo, czy da się to zrobić jakos manualnie? Mam wrażenie, że mam przestawiony zapłon i nie moge znaleść osoby, która by umiała to ustawić. Proszę o jakieś info obeznanych w temacie na temat ustawiania zapłanu. Z góry dzieki.
aparat
ja u siebie ustawiam aparatem zapłonowym,jest przykręcony na klucz 13 i w lewo kręcąc go przyspieszasz,a w prawo opóźniasz...
zapłon
tak idealnie to go nie ustawisz,tylko jak jest opóźniony to może strzelać z wydechu,a jak jest dobrze to na obrotku zobaczysz mniej więcej 1000RPM
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
na oko to sie praktycznie nie bo ruch wałem o 6 stopni nie powoduje pratkycznie zauważalnego ruchu oski aparatu zapłonowego, wiec czy jest na 0 czy n 6 to palec pratycznie nie drgnie, zatem nie wyobrażam sobie ustawiania na oko bo teg opo prostu nie widać. Oczywiscie mozna na sluch i jest ok ale tak na cacy to z lampą z regulacją kąta.
pzdr
pzdr