witam wszystkich forumowiczów i jako mój pierwszy post chciałem zapytać czy ktoś wie jak podnieść przód w vw? gdzie bym nie wjechał to wszędzie haczę zderzakiem i czym się da
szukałem na forum ale nie znalazłem tematu.z góry dzieki za pomoc
jak podnieść
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Pytanie było coś robione z zawieszeniem np obniżane. Niektórzy robią to na partyzantke i obcinają jeden zwój sprężyny.ts30 pisze:witam wszystkich forumowiczów i jako mój pierwszy post chciałem zapytać czy ktoś wie jak podnieść przód w vw? gdzie bym nie wjechał to wszędzie haczę zderzakiem i czym się da
szukałem na forum ale nie znalazłem tematu.z góry dzieki za pomoc
Co do wysokości to golfy tak mają. Ja się borykałem z tym samym problemem. Wymieniłem sprężyny i amorki. Podniósł się trochę ale to i tak jest mało na nasze drogi i wysokie krawężniki. Posprawdzaj czy masz wszystko oryginale w zawieszeniu i sprężyny nie są przypadkiem obcięte bo jak masz wszystko dobre to trzeba się przyzwyczaić i zmienić styl jazdy. Dla lepszego komfortu i satysfakcji zmień same sprężyny pójdzie do góry ok.1-3 cm ale i tak będziesz niezadowolony. W bęzyniaku może ci wystarczyć lecz w dieslu i tak za mało.
Ostatnio zmieniony czw lip 10, 2008 20:10 przez hudy21, łącznie zmieniany 1 raz.
hudy21 dzieki za porade.mam benzyniaka to moze cos pomoze.zawias jest orginalny.zastanawiam sie jeszcze czy nad i pod sprezyny przychodza gumy(w jakims aucie tak mialem) wtedy grubsza guma tez powinna dodatkowo dac z 1cm.az sie boje co bedzie w zimie:(
sorry ze bez polskich znakow ale dzisiaj ze szwabskiej klawiatury pisze:(
sorry ze bez polskich znakow ale dzisiaj ze szwabskiej klawiatury pisze:(
szkoda gwiazdy;(