szarpie/gasnie podczas jazdy w deszcz
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
szarpie/gasnie podczas jazdy w deszcz
witam,mam taki nie maly problem ze swoim sprzetem.juz wczesniej pisalem o tych objawach tu na forum i podpowiedziano mi zebym wymienil kopołke,palec rozdzielacza i przewody bo to powinno byc przyczyna takich zachowan podczas deszczu,badz gdy jest mokro na drodze.
czy sa jeszcze jakies przyczyny ktorymi mogl bym sie zajać aby usunac ta nieszczesną dolegliwosc??
czy sa jeszcze jakies przyczyny ktorymi mogl bym sie zajać aby usunac ta nieszczesną dolegliwosc??
no widzisz u mnie to nie zadzialalo.no fakt ze troche obroty sie uspokoiły to tez swirowaly,ale jesli chodzi o to,to wymienie z czasem silniczek krokowy.a poki co sprawdze jeszcze ta cewke,bo jesli to nie to,to trzeba bedzie sie udac na komputer i sprawdzic bledy.TSK27 pisze:Miałem ten sam problem i pomogła wymiana kabli, palca i kopułki
[ Dodano: Czw Lip 10, 2008 10:29 ]
a tak apropo...co oznacza skrot W.Nzodiak pisze: (przy pracującym silniku po kolei spryskiwać elementy W.N).
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Silniczek krokowy zostaw narazie w spokoju gdyz jesli zmieniac to tylko na oryginal a to sporo kosztuje.Jesli objawy sa tylko jak jest mokro to na bank cos z elektryka jest nie tak.Silniczek krokowy jesli by padal to raczej tak samo na sychym by bylo jak i mokrym.Sprawdz porzadnie elektryke-w nocy otworz maske odpal auto i spryskiwaczem psikaj po kolei woda na poszczegolne elementy zaplonu.Obserwuj czy nie pojawiaja sie iskry i czy zmienia sie praca silnika.atest pisze:wymienie z czasem silniczek krokowy
Było MK3 - obecnie w trakcie poszukiwań następcy...
i za taka pomoc i porade WIELKIE DZIEKIgopiter pisze:Silniczek krokowy zostaw narazie w spokoju gdyz jesli zmieniac to tylko na oryginal a to sporo kosztuje.Jesli objawy sa tylko jak jest mokro to na bank cos z elektryka jest nie tak.Silniczek krokowy jesli by padal to raczej tak samo na sychym by bylo jak i mokrym.Sprawdz porzadnie elektryke-w nocy otworz maske odpal auto i spryskiwaczem psikaj po kolei woda na poszczegolne elementy zaplonu.Obserwuj czy nie pojawiaja sie iskry i czy zmienia sie praca silnika.atest pisze:wymienie z czasem silniczek krokowy
jak sprawdze to odpisze