kontrolka od ładowania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
kontrolka od ładowania
witam wszystkich.od paru dni mam taki problem z moim mk3, jade se i zapaliła mi sie kontrolka od ładowania, tzn lekko sie świeciła, wygasiłem auto i po ponownym odpaleniu było juz ok, wczoraj to mi sie tak zdarzyło ze rozładowałem aku na maxa bo w dzień trudno zauważyć czy kontrolka od ładowania sie świeci, podładowałem aku i było dobrze, taki problem od paru dni pojawia sie czesto w moim mk, ma ktoś jakieś zdanie na to??? bo nie wiem co myśleć o tym, czy alternator pada czy co, dodam ze tydz temu wymieniałem kostke stacyjki, a problem pojawił sie w piątek.
tylko kiedy to zmierzyć tym voltomierzem? bo jest tak jak pisałem, odpale go jest dobrze, kontrolka gasnie tak jak powinna, czasami jak mu cos piknie to w czasie jazdy kontrolka zacznie sie lekko świecic, i niestety nie ładuje już,zgasze go, odpale depne mu w pedał do 5tyś obr i wszystko wraca do normy, tzn kontrolka gaśnie i zaczyna ładowac alternator