stókot silnika Alh
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
stókot silnika Alh
cos ostatnio moja bora 99 Alh model silnika szarpeie na biegu jałowym jakby cały silnik co pewien czas ten sam ciągle poszarpuje go cos kiedy byłem pdnim to tak jakby ten lancuszek od pompy w misce olejowej albo cos nie wiem doradzcie cos sorki za taki opis ale nie wiem jak dokładniej opisac pomóżcie
Re: stókot silnika Alh
Takie dzwieki i szarpanie może powodowac padajacy dwumas , to sie zdarza w ALH u mnie było podobnie dziwny dzwiek i wibracje- u mnie rozpadł sie dwumasMefisto26 pisze:cos ostatnio moja bora 99 Alh model silnika szarpeie na biegu jałowym jakby cały silnik co pewien czas ten sam ciągle poszarpuje go cos kiedy byłem pdnim to tak jakby ten lancuszek od pompy w misce olejowej albo cos nie wiem doradzcie cos sorki za taki opis ale nie wiem jak dokładniej opisac pomóżcie
Ostatnio zmieniony pt lip 04, 2008 21:27 przez PinkFloyd, łącznie zmieniany 1 raz.
http://moto.allegro.pl/item393758376_ko ... f_tdi.htmlMefisto26 pisze:co to jest ten dwu mas drogie to jest?? dzięki
Dwumas czyli dwumasowe koło zamachowe ( włąsnie ma je ALH ) mi drżał najczesciej na postoju a brzeczały w nim sprezynki które sie rozpadły, czasami tez wpadał w wibracjie jak hamowałem z duzej predkosci. Niektórzy tak jezdza tylko to ma wpływ na trwałosc skrzyni biegów i na komfort jazdy. U ciebie nalezało by zobaczyc na zywo- bo moze byc to wiele innyc rzeczy. A jak auto zachowuje sie wczasie jazdy????Mefisto26 pisze:co to jest ten dwumas drogie to jest?? a czy to tylko miałes na jałowym biegu?? czy silnik jest zimny czy rozgrzany jest takie samo cykliczne drżenie a właśnie czy to jest koło zamachowe??
[ Dodano: 04 Lip 2008 22:28 ]
a dłógo Ci tak wytrzymał??
Ostatnio zmieniony pt lip 04, 2008 23:35 przez PinkFloyd, łącznie zmieniany 1 raz.