Mam taki problem: kiedy zmieniam bieg albo ruszam przy mocno skręconych kołach to coś stuka. Z auta słychać to dokładnie jak wybite poduszki pod silnikiem. Ale te są wymienione i lipa. Przy kołach na wprost nie ma takiego efektu. Żadnych dodatkowych efektów ubocznych.
Co to może być? Przeguby chyba nie boby chyba terkotało przy zakrętach...
Wahacz? Też nie bardzo widać żeby coś było wybite...
Coś stuka przy ruszaniu na skręconych kołach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ja bym stawał na przegub a konkretnie to łożysko które łączy przegub z piastą, grzechotanie jest w momencie jak już pęknie... może byc takk że guma była pęknięta i dostało sie piachu i przy skręcie puka... moim zdaniem to przegub ... najlepiej wiedź na kanał i podnieś go i sprawdź kręcąc kołami i ruszając powoli a ktoś pod spodem niech obserwuje
VW Golf mk2 pasja zobowiązuje
Cefaloid, mam podobne objawy i powiem Ci ze walcze z tym juz 2-3 tyg i bez rezultatu...zawieszenie sprawdzane w 2 roznych warsztatach i nic wszystko ok (koncowki drazka drazki wachacze sworznie wachacza amorki itp co mi przychodzi do glowy to moze to byc łozyska na mc personie dzis podokrecalem gorne mocowanie i zobaczymy
[size=100][color=red][b]You´ll Never Walk Alone[/b][/color][/size]