Wymiana tulei przedniego prawego wahacza
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana tulei przedniego prawego wahacza
Witam szanowne grono
Mam w swoim aucie do wymiany tuleje wahacza - odkręciłem śruby mocujące wahacz i tu zonk:
Przednie śruba mocująca wahacz nie wyjdzie - jest blokowana przez misę olejową.
Odkręciłem i wyjąłem wahacz z tylnego mocowania, wybiłem sworzeń w nadziei, że uda mi się jakoś bokiem wyjąc wahacz ale też nie dam rady.
Nieprawdopodobnym wydaje mi się konieczność odkręcenie miski olejowej do tej wymiany (wszak to nie francuz tylko Golf ) ale nie widzę sposobu, w jaki mógłbym wyjąc wahacz z przedniego mocowania.
Proszę koledzy doradźcie jak sobie z tym problemem poradzić
Mam w swoim aucie do wymiany tuleje wahacza - odkręciłem śruby mocujące wahacz i tu zonk:
Przednie śruba mocująca wahacz nie wyjdzie - jest blokowana przez misę olejową.
Odkręciłem i wyjąłem wahacz z tylnego mocowania, wybiłem sworzeń w nadziei, że uda mi się jakoś bokiem wyjąc wahacz ale też nie dam rady.
Nieprawdopodobnym wydaje mi się konieczność odkręcenie miski olejowej do tej wymiany (wszak to nie francuz tylko Golf ) ale nie widzę sposobu, w jaki mógłbym wyjąc wahacz z przedniego mocowania.
Proszę koledzy doradźcie jak sobie z tym problemem poradzić
- CZARNY_SKC
- Mały gagatek
- Kontakt:
- CZARNY_SKC
- Mały gagatek
- Kontakt:
- CSR_GTI
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jak w połowie to zobacz czy nie da się jej tak lekko wpuknąć żeby była równo z tuleja wahacza i wyciągnąć razem z wahaczem. ewentualnie jak już i tak zmieniasz tulejkę to możesz przeciąć śrubę np piłką do metalu w miejscu pomiędzy wahaczem a belką < to taka szybka domowa metoda - śruba io tak druga potrzebnaCZARNY_SKC pisze:i ta sruba urwala sie w polowie
18K4F inside... RWD car :)
- CZARNY_SKC
- Mały gagatek
- Kontakt:
odkrecilem najpierw tylna tuleje odgiolem wachacz i przeciołem srube miedzy belka a wachaczem wachasz wyszedl, potem na kawalek wystajacej urwanej sruby naspawalem nakretke wypalilem palnikiem dziure w belce rzeby dostac sie do nakretki przyspawanej w srodku na grzalem ja i wykrecila sie bez problemu. pozdrawiam CSR_GTI (punkcik)
[ Dodano: 18 Lip 2008 09:49 ]
Jak dodac Ci punkt bo nie wiem
[ Dodano: 18 Lip 2008 09:49 ]
Jak dodac Ci punkt bo nie wiem
czwarty golf ;)
- andrzejr2006
- Ma gadane
- CZARNY_SKC
- Mały gagatek
- Kontakt: