Gdzie jest brzeczyk cisnienia oleju?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- gtszudi
- Nowicjusz
- Kontakt:
Gdzie jest brzeczyk cisnienia oleju?
Witam.
Pytanie takie jak w temacie , mam dosc wymieniania czesci w ABD , gdzie jest brzeczyk sygnalizujacy spadek cisnienia oleju ? lampke wyjme , ale brzeczyk dalej bedzie brzeczal...
HELP PILNE !
Pytanie takie jak w temacie , mam dosc wymieniania czesci w ABD , gdzie jest brzeczyk sygnalizujacy spadek cisnienia oleju ? lampke wyjme , ale brzeczyk dalej bedzie brzeczal...
HELP PILNE !
Ostatnio zmieniony ndz cze 29, 2008 03:54 przez gtszudi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
w desce za licznikami wyrywaj i ciesz się ciszą póki taka będzie ,bo potem brzęczał będziesz sam stojąc obok własnego auta na poboczu-"po h.j ja go wyrwałem on chyba po coś tu był wmontowany" :green_fuck: znam temat z autopsji mk3 1,6 ABU.
Ostatnio zmieniony sob cze 28, 2008 18:09 przez wielblad2, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.
gdybys wymienil tyle czesci co ja, wpakowal sporo kasy a tu ch...j, brzeczy jak brzeczalo to pewnie tez bys wyrwal i by Cie chyba szlag trafil jesli kazdy mechanik ma inna diagnoze
a propo brzeczenia to przed wyrwaniem sprobuj zakleic ten brzeczyk jakas tasma(moze bedzie sporo ciszej)
tutaj masz jak sie dostac do zegarów:
http://www.golf3.pl/topics28/zmiana-osw ... vt4540.htm
jesli jednak zdecydujesz sie na wyrwanie musisz rozkrecic obudowe, jest na torxy
a propo brzeczenia to przed wyrwaniem sprobuj zakleic ten brzeczyk jakas tasma(moze bedzie sporo ciszej)
tutaj masz jak sie dostac do zegarów:
http://www.golf3.pl/topics28/zmiana-osw ... vt4540.htm
jesli jednak zdecydujesz sie na wyrwanie musisz rozkrecic obudowe, jest na torxy
Gdzieś musi leżeć przyczyna, samo z siebie chyba nie piszczy. I tak jak mówią koledzy po coś tam musi być. Zapewne jest to jakaś pierdoła powodująca taką a nie inną reakcje. Sprawdź instalacje elektryczną może jest tam jakieś zwarcie czy coś.sepcio pisze:gdybys wymienil tyle czesci co ja, wpakowal sporo kasy a tu ch...j, brzeczy jak brzeczalo to pewnie tez bys wyrwal i by Cie chyba szlag trafil jesli kazdy mechanik ma inna diagnoze
A jak nie to pewnie kolejny jeżdżący zarżnięty gofer
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
nie montuj filtrona one mają w sobie czujniki i to takie do du.y ja u siebie wstawiłem boscha za poradą lekarza u którego leczę auto (jednego )pomogło . niev wiem co może być u ciebie powodem brzęczka u mnie była winna pompa mimo tego że podawała niby dobre ciśnienie ale ino na wolnych obrotach potem wraz ze wzrostem obrotów działy się cuda i dziwy.władowałem w klamoty ponad 1600 pln a i tak po roku od usunięcia awarii brzęczka obróciło panewki na wale iszlag trafił silnik, dodam że w trakcie tego roku auto miało osiągi jak ideał i nic nie zapowiadało tragedii .nagle w trasie bez żadnego uprzedzenia gwałtownie spadła moc i zaczeło walić . . pomimo hałasu i małej mocy przyszedł do domu 60 km na trzech garach i za to byłem mu wdzięczny.reanimacja była zbędna jedyny ratunek to przeszczep silnika ale to już nie było to samo auto więc musiałem puścić go do ludzi z ciężkim bólem .teraz śmigam mk4 sdi jak na moje potrzeby ideał oby tak dalej
Ostatnio zmieniony pn cze 30, 2008 11:55 przez wielblad2, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.