woda z tlumnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Destylacje nie przejmuj się.U mnie czasem też tak lekko leci i nie ma reguły czy na LPG czy benzynie.Robi się tak w wyniku różnic temperatur spalin a wydechu więc skrapla się gdy "komin" nie jest pożądnie nagrzany,jest to normalne i nie należy się tym przejmować.Pewnie masz katalizator? Bo najczęściej w kacie taki efekt występuje(więcej stali i elementów do ogrzania)
Ma być propanu i butanu fifty-fifty,ale wode leją i niech nie ciulajom że tak ma być.To tak jak z benzyną - na jednej jedziesz lepiej na innej gorzej.
[ Dodano: Pią Paź 21, 2005 20:02 ]
Teorja
[ Dodano: Pią Paź 21, 2005 20:02 ]
Brezniew pisze:Dokładnie tak jak napisał Deacon.
Wynikiem spalania gazu jest woda (w postaci pary) i dwutlenek węgla.
Tak więc jest to normalny objaw i nie trzeba się tym przejmować.
Teorja
Panowie jak wy chcecie do LPG wodę wcisnąć.Dobra a jeśli nawet to przecież na wodzie nie pojedziesz bo co przeleci przez silnik tak bez echa.Nie piszcie głupot bo ja to przerabiałem woda lekko kapała z rury a gdy zmieniłem wydech i założyłem strumienice to przestała.Owszem dodają do gazu sprężone powietrze bąź inne tańsze nieszlachetne gazy,ale o wodzie to nie słyszałem.
[ Dodano: Sob Paź 22, 2005 10:52 ]
rys a tak poza tym to skąd ty możesz wiedzieć (pewnie z kątowni)jeździsz chociaż na LPG,jeśli tak to się dokształć bo już teraz szkoda mi twojego auta.Bez obrazy Kolego
[ Dodano: Sob Paź 22, 2005 10:52 ]
rys a tak poza tym to skąd ty możesz wiedzieć (pewnie z kątowni)jeździsz chociaż na LPG,jeśli tak to się dokształć bo już teraz szkoda mi twojego auta.Bez obrazy Kolego