Przyrząd do wkręcania tłoczka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Przyrząd do wkręcania tłoczka
Czy taki przyrząd bedzie pasował do tłoczków w golfie 3?
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=386442233
Pzdr
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=386442233
Pzdr
GT III
GT III
Trzeba wkrecać i dociskać .
W tych kluczykach glownie rozchodzi sie o te nasadki z bolczykami. Nasadki sa roznej srednicy dzieki temu mozna taki kluczyk uzyć w roznych autach (zaciskach).
Śr tłoczka tylnego zacisku w mk3 to 38mm , sprzedawca podał ze jest tam nasadka 28mm. Jezli zaciecie na tłoczku jest po calej dlugosci to nasadka 28 go odkręci.
a tak wygladają komplety:
Trzeba wkrecać i dociskać .
W tych kluczykach glownie rozchodzi sie o te nasadki z bolczykami. Nasadki sa roznej srednicy dzieki temu mozna taki kluczyk uzyć w roznych autach (zaciskach).
Śr tłoczka tylnego zacisku w mk3 to 38mm , sprzedawca podał ze jest tam nasadka 28mm. Jezli zaciecie na tłoczku jest po calej dlugosci to nasadka 28 go odkręci.
a tak wygladają komplety:
trzeba wkręcać i dociskać, najlepiej robić we dwóch. Jeden kręci i trzyma zacisk a drugi dopycha trzonkiem od młotka. Oczywiście możesz kupić zestawy itp. tylko czy warto wydawać kase, żeby wkręcić jeden tłoczek na rok...GT III pisze:Czyli wystarczy wkręcać i nie trzeba dociskać ściskiem?korzystam z tej samej metody
Ok dzięki. Nacięcie jest na całej długości ze zwężeniem na środku.MarcoVW pisze:GT III
Pzdr
[ Dodano: 25 Cze 2008 22:27 ]
Wydaje mi się że pojedynczy przyżąd warto kupić. Zestaw jest za drogi. A pomocnika nie mam.trzeba wkręcać i dociskać, najlepiej robić we dwóch. Jeden kręci i trzyma zacisk a drugi dopycha trzonkiem od młotka. Oczywiście możesz kupić zestawy itp. tylko czy warto wydawać kase, żeby wkręcić jeden tłoczek na rok...
Pzdr
GT III
- Paweł Marek
- V.I.P.
nie kupuj szkoda kasy. Zakładasz tani ścisk stolarski np z Tesco za parę zeta i dokręcasz go lewą ręką, a prawą ręką z żabką chwytasz tłoczek za brzeg i wkręcasz, uważając tylko żeby gumki nie pokancerować, naprawdę banalna sprawa.GT III pisze:że pojedynczy przyżąd warto kupić.
[ Dodano: Sro Cze 25, 2008 11:07 pm ]
A jak masz mocne dłonie do wystarczy wciskać kciukiem, ja mam średnio mocne i tak robie, samą żabkę potrzebuję.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Zrezygnowałem. Zrobie sobie taki przyżąd. Śruba, dwie nakrętki, kawałek grubej blaszki, obcięty klucz od kątówki, dwa - trzy spawy i powinno działać.Paweł Marek pisze:nie kupuj szkoda kasy. Zakładasz tani ścisk stolarski np z Tesco za parę zeta i dokręcasz go lewą ręką, a prawą ręką z żabką chwytasz tłoczek za brzeg i wkręcasz, uważając tylko żeby gumki nie pokancerować, naprawdę banalna sprawa.GT III pisze:że pojedynczy przyżąd warto kupić.
[ Dodano: Sro Cze 25, 2008 11:07 pm ]
A jak masz mocne dłonie do wystarczy wciskać kciukiem, ja mam średnio mocne i tak robie, samą żabkę potrzebuję.
Pzdr
GT III