elektryczne szyby

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Daniel84
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

elektryczne szyby

Post autor: Daniel84 » pt cze 20, 2008 12:05

Witam problem jest następujący. Tylna szyba od strony kierowych nie chciała się otwierać było tylko cykanie wyłącznika krańcowego. Okazało się, że ktoś wkręcił śrubę w miejsce na którym jest osadzona szyba, żeby się nie otwierało. Tylko po to ponieważ się opuszcza szyba, ale nie idzie do góry. Silniczek zwija linki obie więc i linki i silniczek ok. Z tego co udało mi się wymacać to na lince jest tak jakby...... (niewiem jak to nazwać) powiedzmy kawałek metalu, który zaczepia się o miejsce, w którym jest osadzona szyba. Domyślam się, że musiało się tam coś ułamać i dlatego nie chce szyby do góry dźwignąć bo linkę zwija. Jest możliwość dorobienia tam czegoś, żeby ten kawałek metalu zaczepiało o to i dźwigał szybę?? Przerabiał już to ktoś ?? Jeszcze później muszę powalczyć z tylną szybą od strony pasażera bo tam wogóle nie ma reakcji na naciskanie przycisku :crazy: byłbym wdzięczny za sugestie co do rozwiązania mojego problemu
pozdrawiam

<b>Moje VWozidło--></b>[url]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1945101#1945101[/url]
[img]http://img395.imageshack.us/img395/4517/podpisw.jpg[/img]

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt cze 20, 2008 15:05

musisz wyjąć mechanizm. Na lince jest zaciśnięty jak piszesz kawałek metalu, i ma on siedzieć w odpowiednim zagłębieniu w uchwycie szyby. Ten uchwyt to element metalowo plastykowy - zobaczysz jak wyjmiesz. Plastyk może się odłamać i linka wypada, ale pozostaje zagłębienie w metalu, wkładasz w nie ten kawałek metalu z linką i obwiązujesz drutem żeby nie wypadało. Wystarczy.
Ostatnio zmieniony pt cze 20, 2008 15:06 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.

ajfel150
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: ajfel150 » pt cze 20, 2008 15:29

pozwól kolego, że się podepne pod temat:)
mój problem wygłada tak, że mogę otworzyć szybę od strony pasażera ale nie mogę jej już zamknąć;/ Przycisk nie reaguje. Dopiero zamknięcie samochodu poprzez centrala domyka szybę jakby nigdy nic ;/ Pomóżcie w czym problem :/
Ostatnio zmieniony pt cze 20, 2008 15:30 przez ajfel150, łącznie zmieniany 1 raz.

Samochód jest bogiem, prędkość nałogiem, nitro zabawą, tuning podstawą.

Awatar użytkownika
Fahoo
TDI Power
TDI Power
Kontakt:

Post autor: Fahoo » pt cze 20, 2008 15:59

wypalony styk we właczniku do szyb -przerabiałem to w focusie po rozebraniu wyczyszczeniu styku pilnikiem usterka ustąpiła[uwaga przy rozbieraniu włacznika na zapadki mozna je zgubić]
a przypomniało mi sie ze w ibize u siebie przy wymianie podswietlenia tez to czysciłem tak profilaktycznie :jezor:
Ostatnio zmieniony pt cze 20, 2008 16:00 przez Fahoo, łącznie zmieniany 1 raz.

https://www.facebook.com/fahoo.jedker
Kupię klape tył Golf IV/Bora Variant PW

ajfel150
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: ajfel150 » pt cze 20, 2008 16:04

kolego ale szyby od pasażera nie mogę zamknąć ani przełącznikiem od strony kierowcy ani pasażera

Samochód jest bogiem, prędkość nałogiem, nitro zabawą, tuning podstawą.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”