EGR

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

czworek
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: czworek » pt cze 20, 2008 00:23

greg pisze:czworek, zacznijjmy od kontrolki - najprosciej - skrzyknać się z jakimś forumowiczem - kabel vag i sprawdzić co wyjdzie+ skasować błąd. Jeśli po skasowaniu sie błąd nie pojawi to ok - podaj jaki błąd będzie.
Dziś dorwałem gościa z kompem. Błąd skasowany. Przejechałem potem ok. 20km (na większą ilość nie miałem czasu) na niskich i wysokich obrotach. Kontrolka jak narazie nie włączyła się. Błąd był taki:
17480 - NOx SENSOR (G295) Heater Control Circuit Malfunction. P1072-008 - Implansible Signal

[ Dodano: 25 Cze 2008 08:19 ]
Czy może jest ktoś w stanie podpowiedzieć, co jest przyczyną powstania błedu 17480, a przy okazji doradzić jak pozbyć się tej usterki?
Powyżej opisałem co się stało. Dodam, że po skasowaniu błędu, kontrolka włączyła sie ponownie. Praca silnika 1.6 FSI (na "słuch", wg obrotomierza, w jeździe) równomierna, czyli działa normalnie.
Ostatnio zmieniony śr cze 25, 2008 08:17 przez czworek, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”