Problem z kontrolką oleju

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Loopo
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z kontrolką oleju

Post autor: Loopo » czw cze 19, 2008 16:28

Witam, posiadam Lupo 1.0 z 98 r i mam problem z kontrolką oleju, która notorycznie się zapala i doprowadza mnie do szału. Dodatkowo zauważyłem że silnik traci moc( o ile można mówić tu o mocy :jezor: ) mechanik powiedział że to przez pompę oleju która się zużyła. pompę wymieniłem cały czas jest to samo :/ wymieniłem również czujnik oleju i żadnej poprawy nie zauważyłem :grrr:
W sumie nie wiem co może się dziać z silniczkiem przez wszystkei lata użytkowania nic się nie sypało a przeglądy były regularnie robione

Jeśli ktoś wie co może piszczeć w silniku będę wdzięczny za każdą pomoc
Pzdr

Awatar użytkownika
Hans-Hans
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Hans-Hans » czw cze 19, 2008 17:04

Luz na panewach jest prawdopodobnie taki że już wymiana pompy nie pomaga . Możesz nalac gęstrzego oleju ale i tak czeka cie remąt . Nie bierze oleju nic?. Sprawdz panewy i kompresje pierwsze co.

Loopo
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Loopo » czw cze 19, 2008 17:23

oleju nie łyka, cały czas równy poziom oleju mam a teraz nader często sprawdzam jego stan :bajer: Czyli jeśli to panewki to czeka mnie spory wydatek, bo nie orientuje się ile coś takiego może kosztować

Awatar użytkownika
Hans-Hans
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Hans-Hans » czw cze 19, 2008 17:46

Dużo napewno a silnik chodzi głosniej zurzyte panewy mają specyficzny dzwięk mechanik rozpozna.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”