odciecie od 4000 obr/min???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jakoś nie chce mi się wierzyć w 200km/h na zagazowanym aamie lub absie i jeszcze w budzie vento.(kumpel w venciaku 1.8 w gazie usłyszał takie cos przy 200 km/h )
Jak chcesz sprawdzić odcięcie, to dwójka i kręcisz do oporu. W pewnym momencie moc zaniknie i wtedy właśnie następuje odcięcie. Odcięcia na piątce raczej nie uświadczysz.
Poza tym wszystko zależy jeszcze od wiatru, rozmiaru kół (jak masz większe, to nie dziw się, bo licznik przekłamuje).
P.S.
Sprawdzanie ile fabryka dała w zimie to trochę niezbyt roztropne...
Były: MK3 1.8 AAM, MK3 2.0 16V ABF, Omega B FL 2.2
Jest: Octavia 1 1.8T
Jest: Octavia 1 1.8T
no kumpel mówił ze w jego venciaku siedzi jakis chip wiec moze pójdzie 200 osobiscie nie jechałem
mój golfiak ma koła r13 165 x70
małe i ta predkosc jest dlatego mniejsza ale dlaczego przy 150km/h na 5 obroty nie przekraczaja 4000 a pedał wcisniety do oporu
P.S.
ja sprawdzałęm go wczesniej
w zime to prosta sprawa ze sie nie da
mój golfiak ma koła r13 165 x70
małe i ta predkosc jest dlatego mniejsza ale dlaczego przy 150km/h na 5 obroty nie przekraczaja 4000 a pedał wcisniety do oporu
P.S.
ja sprawdzałęm go wczesniej
w zime to prosta sprawa ze sie nie da
michal
witam mam pytanko, szczególnie do osób które posiadają autko z silnikiem 1,6 ABU, jakie mniej więcej powinny być obroty przy prędkości max bo niedawno miałem okazje pogonić swoje auto i na piątce było to ok 4200 obr, pedał w podłodze prędkość ok 180 i koniec możliwości dzięki za wszystkie odpowiedzi