Dziwne uczucie ślizgania się kół przednich
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dziwne uczucie ślizgania się kół przednich
Witam,
Od jakiegoś czasu zaobserwowałem następujące zjawisko. Nie występuje ono zawsze ale teraz stało się już bardzo upierdliwe.
Przy próbie dość gwałtownego przyspieszenia na biegach 3, 4 i 5 mam wrażenie ślizgania się przednich kół. Obroty silnika wzrastają gwałtownie, samochód nie przyspiesza a ja czuję jakby koła przednie mieliły w miejscu. Jak odpuszczę pedał gazu i przyciskam mniej gwałtownie to nie czuję tego poślizgu. Przednie opony mam nowe.
Czy owe ślizganie może być przyczyną paska rozdządu ?
Od jakiegoś czasu zaobserwowałem następujące zjawisko. Nie występuje ono zawsze ale teraz stało się już bardzo upierdliwe.
Przy próbie dość gwałtownego przyspieszenia na biegach 3, 4 i 5 mam wrażenie ślizgania się przednich kół. Obroty silnika wzrastają gwałtownie, samochód nie przyspiesza a ja czuję jakby koła przednie mieliły w miejscu. Jak odpuszczę pedał gazu i przyciskam mniej gwałtownie to nie czuję tego poślizgu. Przednie opony mam nowe.
Czy owe ślizganie może być przyczyną paska rozdządu ?
- Paweł Marek
- V.I.P.
to zalezy czy będziesz robił to sam czy u mechanioraaR1976 pisze:Czy wymiana tych podzespołów jest kosztowna ?
[ Dodano: Nie Cze 15, 2008 12:36 ]
http://www.google.pl/custom?domains=for ... %3A1&hl=pl
[ Dodano: Nie Cze 15, 2008 12:38 ]
myślę ze 600-700zł za komplet np valeo z wymianą
Ostatnio zmieniony ndz cze 15, 2008 12:46 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.