rozumiem że to nie jest nowy samochód na gwarancji ? bo wtedy byś nie zapłacił nic.
ciekawe na co ci wymienią teraz ten kompresor ... !!!
a po drugie za ten tekst o tym zeby pojezdzic 3 dni to sie rozchodzi to
powinien w morde dostac zakichany cwaniak .
i najważniejsze ... naprawiaj gdzie indziej swój samochód i omijaj to miejsce w przyszłości ..
Klimatyzacja nie dziala, czy nie zostałem oszukany?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
golfa mam z 2000 roku a kompresor kupowałem używany ! za 350 zł
nie stać mnie żeby wywalić 1600 czy tam ileś za kompresor nowy który da mi o 2 stopnie mniejszą temperaturę bez przesady aż takiego tropiku nie mamy.
Warsztat omijam już z daleka.. a kompresor wymienili mi na inny używany, też cudów nie pompuje ale leci mi 6 stopni celcjusza z nawiewu i to jest dość, biorąc pod uwagę że nabili mi 600 gram czynnika ! a powinno być z tego co wyczytałem 750.. ale już do nich nie jadę, za 2 tygodnie uzupełnie gdzie indziej, przy okazji sprawdzę czy dobrze trzyma.
apropo, przy 600 gramach zamiast 750, temperatura 6 stopni z nawiewu to w miare w normię ? cudów też nie wymagam od 8 letniego samochodu
nie stać mnie żeby wywalić 1600 czy tam ileś za kompresor nowy który da mi o 2 stopnie mniejszą temperaturę bez przesady aż takiego tropiku nie mamy.
Warsztat omijam już z daleka.. a kompresor wymienili mi na inny używany, też cudów nie pompuje ale leci mi 6 stopni celcjusza z nawiewu i to jest dość, biorąc pod uwagę że nabili mi 600 gram czynnika ! a powinno być z tego co wyczytałem 750.. ale już do nich nie jadę, za 2 tygodnie uzupełnie gdzie indziej, przy okazji sprawdzę czy dobrze trzyma.
apropo, przy 600 gramach zamiast 750, temperatura 6 stopni z nawiewu to w miare w normię ? cudów też nie wymagam od 8 letniego samochodu
Odświerze temacik bo pojawiło sie to u mnie. Zrobiłęm zamodiagnozę climatronic i pojawiły mi się błędy 4FA i błąd 318. Robiłem dokładnie jak było przez was opisane, przewinołem aż pojawiło się 000 przytrzymałem ECON pojawiło się 444 wcisnołem ECON i wyszedłem z tego. Odpaliłem auto poczym zgasiłem. I co się okazało, usunął się tylko błąd 4Fa. Przy kolejnych odiagnozach ciągle wyskakuje błąd 318.greg pisze:błąd czujnika ciśnienia - skasowałeś ten błąd? jak tak to włącz i wyłącz klimę, wyłącz auto włącz znowu i znowu sprawdź błędyDonKichot pisze:318
Dodam też że mam chyba walnięty silniczek obiegu klapy powietrza bo od razu po przekręceniu kluczyka słychak pukanie w okolicy schowka.