filtr oleju i powietrza
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- MichalMys1
- Mały gagatek
filtr oleju i powietrza
Witam,
W piatek bede wymieniał olej(lotos 10w/40):i teraz pytanie czy powinienem wymienić rózwnież filtr oleju i powietrza??(ostatnia wymiana była jakieś 5 miesięcy temu)!Co ile powinno wymieniac sie filtr oleju i filtr powietrza??
pzdr
W piatek bede wymieniał olej(lotos 10w/40):i teraz pytanie czy powinienem wymienić rózwnież filtr oleju i powietrza??(ostatnia wymiana była jakieś 5 miesięcy temu)!Co ile powinno wymieniac sie filtr oleju i filtr powietrza??
pzdr
- MichalMys1
- Mały gagatek
Jak będziesz wymieniał filtr oleju to możesz go zalać olejem i uszczelkę palcem delikatnie przesmarować-lepiej się wkręci i szybciej odpowietrzy. Filtr powietrza oglądnij sobie jak jest czysty to nie musisz go wymieniać, choć sam filtr nie jest drogi więc przed zimą nie zaszkodzi.
I'm love in MK. Zanabyte digifiz, abs, tempomat, elektryczne lusterka i podgrzewane fotele czekają na swoją kolej :)))
-
- Mały gagatek
a ja właśnie wczoraj wymieniłem filtry powietrza, oleju, paliwa. Wymieniam co mniej wiecej 10tys.km. Za filtry w Intercarsie zapłaciłem ok.37zł a za olej SHELL 15W/40 5L-75zł ale dlatego tak drogo bo kupiłem w butli a chłopaki w warsztacie nie mieli beczkowego :/. Opłaca się wymieniac bo jest różnica w działaniu. Całość kosztowała mnie z robocizną 130zł. Ale teraz jak podpatrzyłem jak oni wymieniają ten olej to jestem sam w stanie to zrobić więc następnym razem małe bo małe ale koszta się zmniejszą.
-
- Mały gagatek