jakosc paliwa

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

tomek 79
Nowicjusz
Nowicjusz

jakosc paliwa

Post autor: tomek 79 » śr cze 11, 2008 17:52

witam wszystkich uzytkownikow tego forum i prosze o pomoc , jako ze od nie dawna jestem posiadaczem golfa z silnikiem sdi i wiem ze jest wielu przeciwnikow tego motoru ale to moje drugie auto wiec zaznaczam ze jestem z niego zadowolony, nawiazujac do tematu chcialem zapytac czy ten silnik sdi 2002 rok ma pompowtryski czy nie (wydaje mi sie ze nie ale wole sie upewnic) i czy jakosc paliwa jest rownie wazna jak w tdi.
z gory dziekuje za odpowiedz mozna kasztanic po 5 poscie :grin:

Awatar użytkownika
Marcin_87
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Marcin_87 » śr cze 11, 2008 18:16

masz wtryski no ogólnie jakość paliwa poprawia osiągi i nie skraca żywotności silnika ale o tym jest sporo na forum

wielblad2
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: wielblad2 » czw cze 12, 2008 11:51

mamy w nich wtrysk bezpośredni i każda różnica jakości paliwa daje się odczuć. wiem to bo troche testów robiłem obecnie zapodaje ino verwe na orlenie lub na shelu w razie konieczności tylko. nie warto przy nich oszczędzać na paliwie bo szkoda silnika a jest przecież taki kochany i niezawodny . u mnie trasa 4,5 do 4,8 w mieście6,5 sporadycznie pod 7,0 czy to nie jest wdzięczność za dbanie i i niepojenie byle gungiem za grosze ? :smoke: :kufel:

pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”