Tuleje i łożyska !!!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Lido
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Tuleje i łożyska !!!

Post autor: Lido » wt paź 11, 2005 16:04

Jeśli mam popsute lewe przednie łożysko i tuleje też lewą przednią to wymieniać trzeba cały kopmplet , stronę (przód) czy pojedyncze części.
Z tego co słyszałem to łożysko można wymienić tylko z jednej strony i nic sie nie stanie , a że ponoć tuleje to już 4 szt na cały przód. Jak jest naprawde , nie wiem . Dajcie znać . Dzięki Pozdro.

maniack

Post autor: maniack » pn paź 17, 2005 08:56

tomcio666 pisze:Łożysko możesz spokojnie wymienić jedno, czasem się zdarza że oryginalne przeżyje to wymienione więc nie ma sensu wymieniać obu natomiast tuleje rozumiem że chodzi o tuleje metalowo gumowe na wahaczach w zasadzie też nie musisz ale jeśli ta dobra jest juz na wykończeniu to lepiej chyba ją wymienic za jednym zamachem jak będziesz miał zdjęty wahacz.
dokladnie tak, robota jedna.

co do robienia dwoch lozysk - ja bylbym za wymiana dwoch i miec spokoj, szczegolnie jak nie wiadomo ile maja przebiegu. "co nowe to nowe". a zbieznosc po tym zabiegu i tak zrobic wypada, chyba, ze ktos lubi scierac nierowno opony...

ja niedawno robilem zawias kompletnmie i terazs polecialy lozyska. robocizna nie bylaby wiele wieksza, jakby od razu zrobic lozyska - teraz trzeba znow wszystko rozpinac, zdejmowac.... lepiej bylo od razu to zrobic, szczegolnie, ze nowe dobre lozyska to z 50zl, 2 lozyska to 100, robocizna 50 - jesli robione z reszta... a troche roboty jest, szczegolnie jak zapieczone sruby na amen, itd ;)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”