Jeśli mam popsute lewe przednie łożysko i tuleje też lewą przednią to wymieniać trzeba cały kopmplet , stronę (przód) czy pojedyncze części.
Z tego co słyszałem to łożysko można wymienić tylko z jednej strony i nic sie nie stanie , a że ponoć tuleje to już 4 szt na cały przód. Jak jest naprawde , nie wiem . Dajcie znać . Dzięki Pozdro.
Tuleje i łożyska !!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
dokladnie tak, robota jedna.tomcio666 pisze:Łożysko możesz spokojnie wymienić jedno, czasem się zdarza że oryginalne przeżyje to wymienione więc nie ma sensu wymieniać obu natomiast tuleje rozumiem że chodzi o tuleje metalowo gumowe na wahaczach w zasadzie też nie musisz ale jeśli ta dobra jest juz na wykończeniu to lepiej chyba ją wymienic za jednym zamachem jak będziesz miał zdjęty wahacz.
co do robienia dwoch lozysk - ja bylbym za wymiana dwoch i miec spokoj, szczegolnie jak nie wiadomo ile maja przebiegu. "co nowe to nowe". a zbieznosc po tym zabiegu i tak zrobic wypada, chyba, ze ktos lubi scierac nierowno opony...
ja niedawno robilem zawias kompletnmie i terazs polecialy lozyska. robocizna nie bylaby wiele wieksza, jakby od razu zrobic lozyska - teraz trzeba znow wszystko rozpinac, zdejmowac.... lepiej bylo od razu to zrobic, szczegolnie, ze nowe dobre lozyska to z 50zl, 2 lozyska to 100, robocizna 50 - jesli robione z reszta... a troche roboty jest, szczegolnie jak zapieczone sruby na amen, itd