pomocy ! mam problem z ładowaniem mk2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
pomocy ! mam problem z ładowaniem mk2
witam ! mam pytanie czy jest jakis przekaznik odpowiedzialny za ładowanie i za kontrolke ładowania?? Odpaliłem autko i konrolka nie zgasła gasnie dopiero gdy delikatnie dodam gazu i wtedy słysze delikatne pstrykniecie (chyba przekaznik) w czasie jazdy zapala mi sie kontrolka ładownia gdy dodam gazu gasnie . co to moze byc ? dodam ze pasek naciagniety szczotki dobre
- Pablo Corrado
- Forum Master
Masz problem z ładowaniem. Sprawdź szczotki w alternatorze i przede wszystkim zmierz ładowanie. Może to poprostu pada regulator napięcia.
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Dokładnie. Najpierw sprawdź pasek i kółka czy nie są wyślizgane. Diody to takie bestie że jak padają to raczej raz a porządnie a nie tak "na raty" ale sprawdź również regulator napięcia(regler) czyli zmierz napięcie na akumulatorze lub w innym sc instalacji(sprawdź w 2-óch przypadkach 1. na wolnych obrotach przy włączonych światłach i ogrzewaniu szyby i na wysokich obrotach z wyłączonymi św. i ogrz. ) zawsze powinno być w granicach 13,5 do 14,2V no powiedzmy od 13,1 Jak masz za duże lub za małe to będzie regler. Jeżeli z kolei przepaliła by Ci się któraś dioda to alternator będzie Ci rozładowywał akumulator(czyli jak zostawisz sobie samochodzik na jakiś czas to szybciutko rozładuje Ci się akumulator) Pozdrawiam
I'm love in MK. Zanabyte digifiz, abs, tempomat, elektryczne lusterka i podgrzewane fotele czekają na swoją kolej :)))