wymiana uszcelniaczy zaworów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
wymiana uszcelniaczy zaworów
witam. mam pytanie czy da rade samemu wymienic uszczelniace zaworów w golfie 2 1.8 GX??czy trzeba oddawac auto do zakładu?? jesli mozna samemu to ma ktos moz ejakas porade?? dzieki pozdrawiam
-
- Nowicjusz
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
mozna to zrobic nie sciagajac glowicy,
tylko trzeba jeszcze krecic walem zeby tlok przy ktorym wymieniasz uszczelniacze byl w dole,
ale wygodniej jest sciagnac glowice i przy okazji wymienic uszczelke pod glowica, jak tego nie robiles to moze lepiej nie rob,
ja z ojcem tez nigdy nie wymienialismy uszczelki pod glowica i uszczelniaczy ale jak byl mus to sami to zrobilismy,
no i nie powiem zeby wyciagniecie i wlozenie nowych uszczelniaczy to byl latwa sprawa, w warsztatach maja sprzet do tego a my kombinowalismy ale sie udalo
tylko trzeba jeszcze krecic walem zeby tlok przy ktorym wymieniasz uszczelniacze byl w dole,
ale wygodniej jest sciagnac glowice i przy okazji wymienic uszczelke pod glowica, jak tego nie robiles to moze lepiej nie rob,
ja z ojcem tez nigdy nie wymienialismy uszczelki pod glowica i uszczelniaczy ale jak byl mus to sami to zrobilismy,
no i nie powiem zeby wyciagniecie i wlozenie nowych uszczelniaczy to byl latwa sprawa, w warsztatach maja sprzet do tego a my kombinowalismy ale sie udalo
Było:
Golf MK1 LX swap 16v KR
205 1.9 GTI
Golf MK2 GTI 16v KR
Kadett GSI 16v C20XE
Kadett GSI 8v 20SEH
Będzie:
?
Golf MK1 LX swap 16v KR
205 1.9 GTI
Golf MK2 GTI 16v KR
Kadett GSI 16v C20XE