2.0 AGG Slabo wkreca sie na obroty
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
2.0 AGG Slabo wkreca sie na obroty
Witam... Mam problem z silnikiem 2.0 AGG (GOLF III GTI 96')... Przy gwaltowymy ruszaniu jak i zmianie biegów szarpie i traci moc na chwile... Silnik wkreca sie maksymalnie na 5000rpm i odcina zaplon... Komputer nie znajduje zadnych bledow... HELP...
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: 2.0 AGG Slabo wkreca sie na obroty
zmien przepływkęfranektm pisze:Witam... Mam problem z silnikiem 2.0 AGG (GOLF III GTI 96')... Przy gwaltowymy ruszaniu jak i zmianie biegów szarpie i traci moc na chwile... Silnik wkreca sie maksymalnie na 5000rpm i odcina zaplon... Komputer nie znajduje zadnych bledow... HELP...
- Paweł Marek
- V.I.P.
powinien wyjść jakiś błąd, jedź do innego diagnosty niech podpina jeszcze raz. Silnik nie przeszedł w tryb awaryjny be wykrycia jakiegoś błędu przez ECU
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
U mnie bylo podobonie (tzn. przelaczyl sie w tryb serwisowy i jechal tylko do 5000 rpm) i okazalo sie ze Hall swiruje. Tyle, ze jak ja podlaczylem swojego pod VAG'a to wyskoczyl mi wlasnie blad Halla i wiedzialem gdzie szukac awarii. Wymienilem caly aparat zaplonowy i od tamtej pory, odpukac, smiga jak trza.
- olafart
- Corrado VR6 VSR
- Kontakt:
a mozę masz przestawiony rozrząd- sprawdzałeś? U mnie miał muła, też prawie nie jechał, wymieniłem przeplywke, kopulke z palcem i dopiero pozniej przyszl omi do glowy, ze mechanik- ch** mogl spieprzyc sprawe- i oczywiscie tak sie wlasnie okazalo- o jeden zabek mialem w plecy rozrzad...
Oczywisćie nie muszę dodawać, ze po ustawieniu go tak jak powinien oraz zapłonu wszystko śmiga jak trza
Oczywisćie nie muszę dodawać, ze po ustawieniu go tak jak powinien oraz zapłonu wszystko śmiga jak trza
Ostatnio zmieniony pt cze 20, 2008 19:24 przez olafart, łącznie zmieniany 1 raz.
- adamborowiec
- Nowicjusz
- Kontakt:
Wymienilem aparat na nowy (brand new) i dalej to samo... sadze ze to przypadek ze odcina go na 5000 rpm i ze to wina kat. bo im bardziej sie grzeje tym bardziej go muli...
[ Dodano: Pią Wrz 05, 2008 10:07 ]
Odciąłem katalizator i to samo... Inny komputer pokazał błąd halla... Dziwna sprawa bo aparat jest nowy...
[ Dodano: Nie Wrz 07, 2008 16:29 ]
a z tym hallem to podobno norma ze na zgaszonym silniku pokzauje blad... 515
[ Dodano: Sob Wrz 27, 2008 11:01 ]
Zamykam temat... Usterke usunieto... Drobnostka...
[ Dodano: Sob Wrz 27, 2008 11:11 ]
zaden element nie byl uszkodzony...
[ Dodano: Pią Wrz 05, 2008 10:07 ]
Odciąłem katalizator i to samo... Inny komputer pokazał błąd halla... Dziwna sprawa bo aparat jest nowy...
[ Dodano: Nie Wrz 07, 2008 16:29 ]
a z tym hallem to podobno norma ze na zgaszonym silniku pokzauje blad... 515
[ Dodano: Sob Wrz 27, 2008 11:01 ]
Zamykam temat... Usterke usunieto... Drobnostka...
[ Dodano: Sob Wrz 27, 2008 11:11 ]
zaden element nie byl uszkodzony...