Kłopot z klima do polo
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kłopot z klima do polo
witam
mam polo 2003r 1,9 tdi w tamtym roku jeszcze wszystko smigało bez problemu a treraz lipa , byłem w warsztacie sprawdził mi koles cisnienie w układzie i powiedział ze wszystko ok , podłaczyłem auto pod vaga i wyszły takie błedy
1271 Nastawnik klapy nawiewu regulacji temperatury - V68 ( bład sporadyczny)
1596
819 czujnik wysokiego cisnienia g65 ( bład sporadyczny)
skasowałem te kody vagiem po ponownym podłaczeniu auta błedy juz nie wyskakuja , a klima dalej nie działa , nie załanczaja sie wentylatory czy to wystarczy wymienic czujnik czy raczej cos innego padło
pozdrawiam
mam polo 2003r 1,9 tdi w tamtym roku jeszcze wszystko smigało bez problemu a treraz lipa , byłem w warsztacie sprawdził mi koles cisnienie w układzie i powiedział ze wszystko ok , podłaczyłem auto pod vaga i wyszły takie błedy
1271 Nastawnik klapy nawiewu regulacji temperatury - V68 ( bład sporadyczny)
1596
819 czujnik wysokiego cisnienia g65 ( bład sporadyczny)
skasowałem te kody vagiem po ponownym podłaczeniu auta błedy juz nie wyskakuja , a klima dalej nie działa , nie załanczaja sie wentylatory czy to wystarczy wymienic czujnik czy raczej cos innego padło
pozdrawiam
jedno pytanie - kompresor masz starszej generacji (załączany sprzęgiełkiem na kole pasowym) czy nowszej (załączany układem w kompresorze)slawan1 pisze:wymieniłem czujnik , sprawdziłem bezpieczniki ,dopełniłem klime i nic nie pomogło w dalszym ciagu klima nie chodzi nawet sie nie załańcza , zastanawiam sie czy czasem nie poszedł kompressor no ale w tamtym roku kupiłem wiec powinien smigac, pod vagiem brak
pytanie zadane z powodu wczorajszej rozmowy z S1bart który identyczny problem ma w polo 2006r. - kompresor wymieniany pół roku temu - na inny - również awaria kompresora ale właśnie tam jest ten załączany w kompresorze - podobno (on ma tą wiadomość od serwisanta) układ załączający można podmienić z Peugota)
witam
zostawiłem wczoraj auto w serwisie i w poniedziałek bede wiedział gdzie jest przyczyna , tylko zastanawiam sie czy to ok ze kompressor pada co rok bo jak tak to szybko zbankrutuje , jest jeszcze taka mozliwosc ze prad nie dochodzxi do kompressora ale mało prawdopodobne zastanawiam sie czy regeneruja kompressory i jaki to koszt bo kupno nowego to mi sie nie usmiecha
zostawiłem wczoraj auto w serwisie i w poniedziałek bede wiedział gdzie jest przyczyna , tylko zastanawiam sie czy to ok ze kompressor pada co rok bo jak tak to szybko zbankrutuje , jest jeszcze taka mozliwosc ze prad nie dochodzxi do kompressora ale mało prawdopodobne zastanawiam sie czy regeneruja kompressory i jaki to koszt bo kupno nowego to mi sie nie usmiecha
no to skoro starszej - jedź do tych pacanów od klimy i skoro nabijają to niech na krótko podłączą kompresor i sprawdzą ciśnienia - jeśli ciśnienia będą prawidłowe to nie wina kompresorawitam
starszej generacji
[ Dodano: Nie Cze 08, 2008 9:38 am ]
mówię o ciśnieniach przed i po nagrzewnicy (u mnie w ten sposób ustalili że kompresor za słabo bije) - z tym ze klima sie załacza
zastanawia mnie brak błędów na klimie (VAG)
[ Dodano: Nie Cze 08, 2008 9:53 am ]
jak możesz weź 2 kabelki - odłącz wtyczkę od kompresora - do brązowego kabelka daj masę do zielonego plus - odpalisz auto - zaczyna chłodzić po chwili? Druga sprawa - możliwe z przyczyna jest w sterowniku wentylatorów - bo przez niego przechodzą sygnały - może by tak odpiąć na chwilę wogóle prąd z aku - podłączyć, spróbować załączyć klimę - czy wyjdą jakieś błędy po ponownym odpaleniu?
[ Dodano: Nie Cze 08, 2008 9:53 am ]
jak możesz weź 2 kabelki - odłącz wtyczkę od kompresora - do brązowego kabelka daj masę do zielonego plus - odpalisz auto - zaczyna chłodzić po chwili? Druga sprawa - możliwe z przyczyna jest w sterowniku wentylatorów - bo przez niego przechodzą sygnały - może by tak odpiąć na chwilę wogóle prąd z aku - podłączyć, spróbować załączyć klimę - czy wyjdą jakieś błędy po ponownym odpaleniu?
ok dzieki za wszystkie odpowiedzi , zobaczymy co powiedza w serwisie , odezwe sie w tygodniu jak bedzie zdiagnozowane autko
pozdrawiam
[ Dodano: 14 Cze 2008 10:07 ]
witam
kłopot rozwiazany padła sprężarka , rozsypało sie sprzegło , załozyłem nowa sprezarke i klima juz smiga , zastanawia mnie tylko dlaczego tak szybko zdechła
pozdrawiam
pozdrawiam
[ Dodano: 14 Cze 2008 10:07 ]
witam
kłopot rozwiazany padła sprężarka , rozsypało sie sprzegło , załozyłem nowa sprezarke i klima juz smiga , zastanawia mnie tylko dlaczego tak szybko zdechła
pozdrawiam