Piszczące szyby przy otwieraniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Piszczące szyby przy otwieraniu
jak w temacie.... wie ktoś może jak zrobić żeby szyby przy otwieraniu lub zamykaniu tak nie piszczały bo szlag mnie z tym trafia.... wstyd okno na parkingu otwierać... najbardziej piszczą jak auto troche postoi na słońcu..... jeśli już był taki temat na forum to prosze po mnie nie jechac bo szukalem i nic konkretnego znaleźć nie moglem....
Ostatnio zmieniony czw cze 05, 2008 12:37 przez kowalu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Piszcza szyby o uszczelke, czy piszczy podnosnik? Nasmarowac uszczelke, sprawdzic czy piszczy raczka podnosnika, czy linka podnosnika (nie wiem czy masz manual czy elektr)
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
nie mam elektryki tylko manuala.... no wlaśnie takie mam wrażenie że to gdzieś tam z uszczelki....
CzapCzap, czyli tobie pomogło to mycie pod ciśnieniem??
tylko w sumie to nie jestem do końca pewny czy to jest brud bo tak jak pisałem wczesniej to piszczy mi najbardziej jak się samochód nagrzeje tak jakby się coś pod wpływem ciepła rozszerzało czy cholera wie co....
Gitner, a jeśli już bym miał smarowac tą uszczelke to czym to zrobić?? nie będzie mi się potem ciągnał jakiś syf po szybach??
CzapCzap, czyli tobie pomogło to mycie pod ciśnieniem??
tylko w sumie to nie jestem do końca pewny czy to jest brud bo tak jak pisałem wczesniej to piszczy mi najbardziej jak się samochód nagrzeje tak jakby się coś pod wpływem ciepła rozszerzało czy cholera wie co....
Gitner, a jeśli już bym miał smarowac tą uszczelke to czym to zrobić?? nie będzie mi się potem ciągnał jakiś syf po szybach??
-
- VW Baron
Wyjmij uszczelke i dokladnie ja umyj, tak samo z krawedziami szyby.
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R
-
- VW Baron
Tak wogole to piszczy w calym zakresie otwierania / zamykania czy tylko np od polowy szyby?
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek