Dziwna mała dziura w gazie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dziwna mała dziura w gazie
Witam...Mam golfa z silnikiem 1.6 gaźnik 2E2. Dzisiaj wieczorem bardzo się spieszyłem, więc nie oszczędzałem samochodu, na drugim biegu przeciagałem auto do najwyższych obrotów, nie mam obrotomierza, jechałem 115km/h i dość długo to trwało, jak już dojechałem do celu, zacząłem jeździć normalnie i zauważyłem że jak wciskam gaz to zaczyna go trochę dusić i dopiero później przyspiesza, co mogłem popsuć ??? Od czego mam zacząć sprawdzać auto ?? Dodam jeszcze, że nigdy nie piłowałem auta na zimnym silniku...
Ostatnio zmieniony pn cze 02, 2008 18:48 przez Rafał G2, łącznie zmieniany 1 raz.
to niezle 115 na 2 i to zwykle 1.6. na pocztek daj autku odpczac moze na drugi dzien bedzie dobrze. a jak nie no to masz pecha, bo na zimnym taki kating to mogl bardzo wiele spowodowac ,uszczelka pod glowica mogla nie wyrobic, moze przegrzales autko.
>>>>>White GL by Stary<<<<
z tej wypowiedzi wynika ze swoja akcje zrobiles na zimnym tylko ze wspominasz ze to ci sie nei zdarza . ale mimo wszystko nawet jakbyl cieply to troche przegioles z tymi 115 i cos sie staloRafał G2 pisze:Dodam jeszcze, że nigdy nie piłowałem auta na zimnym silniku...
>>>>>White GL by Stary<<<<
Źle to napisałem, ale jak jechałem te 115 to wcvześniej auto jeździło jakąś godzine po mieście i jak wsiadłem do niego po 5 minutowej przerwie to wskazówka była w pionie, wiec wg mnie temperatura prawdiłowa, za chwilę jadę do pracy i sprawdzę dokładnie ten samochód.stary pisze:z tej wypowiedzi wynika ze swoja akcje zrobiles na zimnym tylko ze wspominasz ze to ci sie nei zdarza . ale mimo wszystko nawet jakbyl cieply to troche przegioles z tymi 115 i cos sie staloRafał G2 pisze:Dodam jeszcze, że nigdy nie piłowałem auta na zimnym silniku...
Nadal jest to samo, ciągle nim szarpie jak przyspieszam...Czy to może być wina świec ?? Mogła się świeca uszkodzić przy bardzo szybkiej pracy ???
[ Dodano: Pią Wrz 15, 2006 19:29 ]
Nie wiem czy kogoś to interesuje, wymieniłem świece i nic się nie zmieniło, dopiero pomogło gdy wymieniłem oringw regulatorze składu spalin przy gaźniku, ten na samym dole, ustawiłem na nowo mieszanką za pomocą analizatora spalin i teraz wszystko wróciło do normy...
[ Dodano: Pią Wrz 15, 2006 19:29 ]
Nie wiem czy kogoś to interesuje, wymieniłem świece i nic się nie zmieniło, dopiero pomogło gdy wymieniłem oringw regulatorze składu spalin przy gaźniku, ten na samym dole, ustawiłem na nowo mieszanką za pomocą analizatora spalin i teraz wszystko wróciło do normy...
chodziło mi o to, że byłem parę razy u mechanika i często się zdarzało, że gość pogrzebał trochę, powiedział, że usunął usterkę, należy się tyle i tyle a po chwili się okazało, że naprawił to "prawie", bo po prostu nie znał się tak naprawdę za bardzo na golfach i np. naprawił gaźnik ale zapomniał go np. wyczyścić albo podłączył przewody od gaźnika po prostu na tak jak mu pasowało. A teraz znalazłem sobie gościa, który zrobił golfa szybko i dobrze.