jak se z tym poradzic?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jak se z tym poradzic?
Witam pytanko dotyczy kata i lambdy. Szukalem na folrum ale nie znalazlem to co mnie dotyczy, a wiec mam silnik 1,8PF i mam sonde w katalizatorze, chce sie pozbyc kata bo strasznie hałasuje ( metaliczne dziweki jak silnik pracuje), i teraz tak, jak to zrobic calkiem kata nie moge usunac bo mam w nim sonde, czy mozna tzw wybebeszyc kata i czy to nie wplynie na prace sondy?
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: jak se z tym poradzic?
zico1981 pisze:Witam pytanko dotyczy kata i lambdy. Szukalem na folrum ale nie znalazlem to co mnie dotyczy, a wiec mam silnik 1,8PF i mam sonde w katalizatorze, chce sie pozbyc kata bo strasznie hałasuje ( metaliczne dziweki jak silnik pracuje), i teraz tak, jak to zrobic calkiem kata nie moge usunac bo mam w nim sonde, czy mozna tzw wybebeszyc kata i czy to nie wplynie na prace sondy?
Wytnij katalizator i w jego miejsce wspawaj kawał prostej rury, w rurę wspawaj nakrętkę w która wkręcisz sondę lambda.
mam tak u siebie i wszysto gra
www.vrservice.pl
a co z przegladem mam za miesiac, poczekac czy moge to zrobic teraz jak wywale kata to mi nie przejdzie przegladu:(.
[ Dodano: Pon Paź 03, 2005 23:03 ]
i jeszcze jedno czy zamiast tej rury moge wspawac kat-strumienica z allegro po jakies 70dych sa, nie wiem czy to cos wogole warte jest, czy lepiej rure wspawac ?
[ Dodano: Pon Paź 03, 2005 23:03 ]
i jeszcze jedno czy zamiast tej rury moge wspawac kat-strumienica z allegro po jakies 70dych sa, nie wiem czy to cos wogole warte jest, czy lepiej rure wspawac ?
-
- Niesolidny sprzedawca
- Kontakt:
ja mam kat-strumienice.i to jest wg mnie dobre wyjscie.przeglady przechodzi bez problemu przynajmiej.autko chodzi troszke glośniej:)polecam
Mk1 16v Rally project :)
Golf mk3 16vt 321 km by EVO
Ibiza '02 ASV 205km/418nm by ECUPROJECT
Seat Leon ARL big Turbo:) 228km/423nM by ECUPROJECT
Audi A4 B7 3.0 TDI Quattro 294km/510nm by ECUPROJECT
Golf mk3 16vt 321 km by EVO
Ibiza '02 ASV 205km/418nm by ECUPROJECT
Seat Leon ARL big Turbo:) 228km/423nM by ECUPROJECT
Audi A4 B7 3.0 TDI Quattro 294km/510nm by ECUPROJECT
- ModyMentos
- Nowicjusz
Jak Kata wypatroszysz to poczujesz lepszego buta i spalanie będziesz mieć mniejsze... a co do tego z sondą to nie wiem ale nie wydaje mi sie żeby ci to narobiło problemów... Jest ryzyko ale jest też warto... Sam zdecyduj
[ Dodano: Wto Paź 04, 2005 00:22 ]
A i te metaliczne odgłosy to zapewne będzie stopiony środek kata... Wyciągnij kata i postaraj sie to wyciągnąć... tym samym zlikwidujesz hałas... Wiem bo miałem to samo... A o przegląd sie nie martw w polsce nie musisz mieć kata... Na niego patrzą tylko w Niemczech na ubezpieczalni... Mam nadzieje że to ci pomoże...
[ Dodano: Wto Paź 04, 2005 00:22 ]
A i te metaliczne odgłosy to zapewne będzie stopiony środek kata... Wyciągnij kata i postaraj sie to wyciągnąć... tym samym zlikwidujesz hałas... Wiem bo miałem to samo... A o przegląd sie nie martw w polsce nie musisz mieć kata... Na niego patrzą tylko w Niemczech na ubezpieczalni... Mam nadzieje że to ci pomoże...
Nie opuszczaj rąk w walce, życie trudnym przeciwnikiem...
no co do spalania to super jak spadnie bo teraz przy spokojnej jezdzie (zmiana biegu na 3tys obr.) pali 11 litrow w miescie benzyny.
Czyli zrobic tak-- wyciac kata wypatroszyc go w wspawac spowrotem. Wywalic wszystko co sie da ze srodka?czy cos zostawic?.
W sumie to dobre rozwiazanie bo nie bede musial kombinowac z sonda(mam ja w kacie).
Czyli zrobic tak-- wyciac kata wypatroszyc go w wspawac spowrotem. Wywalic wszystko co sie da ze srodka?czy cos zostawic?.
W sumie to dobre rozwiazanie bo nie bede musial kombinowac z sonda(mam ja w kacie).
- ModyMentos
- Nowicjusz
Śmiało możesz wziąść kawałek pręta i przez niego przewalić poprostu postaraj sie żeby był pusty i obudowe wstaw spowrotem... i to by było na tyle... a co do tego kiedy on sie zapycha to jest różnie zależy kto co lał i jaką miał noge na gazie... ale w polsce po co komu ten kat...zico1981 pisze:no co do spalania to super jak spadnie bo teraz przy spokojnej jezdzie (zmiana biegu na 3tys obr.) pali 11 litrow w miescie benzyny.

Nie opuszczaj rąk w walce, życie trudnym przeciwnikiem...