Padła mi pompka paliwa ta w zbiorniku (bo są 2) i teraz nie wiem co kupić. Nie wiem bo mam silnik 2.0 po swapie i stara pewnie nie była za wydolna. Chce kupić jakąś taką która by miała z 3bary, bo nie wiem czy jest sen kupować czegoś mocniejszego. Co sądzicie o takich tanich z allegro które wymiarami by podpasywały?
Taka jak ta wymiarami by mi pasowała, ale ma 4 bary, czy to w niczym nie przeszkadza że jest mocniejsza no i czy warto taką kupić?
http://www.allegro.pl/item359926920_pom ... mocja.html
Padnięta pompka paliwa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.

wystarczyły by trzy bary ale i 4 bary mogą być, zresztą do 2.0 były zależnie od rocznika montowane pompki 3 lub 4 barowe. Tak podają specyfikacje ale rzeczywiste ciśnienie podawane przeze pompkę jest zwykle wyższe, obniża je do właściwego (2,5 bara) regulator ciśnienia więc nie ma problemu. Oczywiście wpasuj do baku jedną taką, a zamiast tej pod podłogą załóż filtr paliwa jak od golfa III.
Co do trwałości tych podrób jeśli się niema pecha to się sprawują. Ja mam w jednym aucie od 3 lat taką.
[ Dodano: Pon Cze 02, 2008 6:24 pm ]
tylko n ie napisałeś jaki masz silnik, to co napisałem tyczy się wtrysku elektronicznego wielopunktowego, mechaniczny potrzebuje 2x większego ciśnienia
Co do trwałości tych podrób jeśli się niema pecha to się sprawują. Ja mam w jednym aucie od 3 lat taką.
[ Dodano: Pon Cze 02, 2008 6:24 pm ]
tylko n ie napisałeś jaki masz silnik, to co napisałem tyczy się wtrysku elektronicznego wielopunktowego, mechaniczny potrzebuje 2x większego ciśnienia
Ostatnio zmieniony pn cze 02, 2008 18:25 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.