Pytanie odnośnie ustawiania zbierzności
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
Pytanie odnośnie ustawiania zbierzności
O ile mi iadomo, do pomiaru zbierzności używa się przurządu, którymi mieży się odległość krawędzi felg kół przednich. Odległości mierzymy między krawędzami bliżej przodu i krawędziami bliżej tyłu. Różnica w pomiarze daje nam zbierzość. Czy zatem rozmiar felg nie wpływa przypadkiem na ten pomiar? Jeeli tak, to jaką mamy gwarancję, że pomiar zbierzności tą metodą jest poprawny?
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
-
greg
- Paweł Marek
- V.I.P.

dlatego nie mierzy się odległości pomiędzy krawędziami felg tylka kąt który ma wynosić plus minus 10 minutLipek81 pisze:O ile mi iadomo, do pomiaru zbierzności używa się przurządu, którymi mieży się odległość krawędzi felg kół przednich. Odległości mierzymy między krawędzami bliżej przodu i krawędziami bliżej tyłu. Różnica w pomiarze daje nam zbierzość. Czy zatem rozmiar felg nie wpływa przypadkiem na ten pomiar? Jeeli tak, to jaką mamy gwarancję, że pomiar zbierzności tą metodą jest poprawny?
[ Dodano: Nie Cze 01, 2008 10:45 pm ]
a te 10 minut to jest akurat 1 mm dla felg 13-ek, dla większych trzeba sobie przeliczyć jak się chce samemu
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
Tzn. mi nie chodzi o linke, tylko taki jakby teleskop z dwaoma łapkami na końcu.
- nie o to mi chodzi. Jeżeli dasz na jednej osi np. felgi 13" i zmierzysz zbierzność, to na felgach np. 15" wyjdzie ona większa, bo różnica między odleglościami odpowiednich punktów na felgach będzie większa.greg pisze:no gdzie tu logika
jeśli np dasz jedną felgę 13 - szerokość 6 cali a drugą na tej samej osi 15 lub 13 ale 6,5 czy 7 cali to wyjdzie ci różnica no nie? przecież mierzysz różnice w pomiarze z przodu i z tyłu
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- swapy silników;