nie chce odpalic pomocy!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nie chce odpalic pomocy!!!
Witam.doslownie przed chwila przyjechalem do domu caly dzien odpalal normalnie.po chwili wsiadlem bo chcialem jechac dalej przekrecam kluczyk i nic zero reakcji rozrusznik nie kreci.co to moze byc??mozliwe zeby sie tak nagle spalil?
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Kontrolki swieca? Ladowanie jest? Bezpieczniki?
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
-
- VW Baron
Sprawdz czy dochodzi napiecie do rozrusznika po wlaczeniu zaplonu
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R
-
- VW Baron
Skoro zapalil na popych to sprawdz kabel przy rozruszniku
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R
-
- Mały gagatek
Jeśli sprawdziłeś kabelki do rozrusznika to jedynie szczotki, skączą ci sie do końca wypalisz klepki na komutatorze, potem poczujesz to w portfelu. A nie polecam używania młotka na rozrusznik bo to tylko młotki ci mogła polecić mam wielu klientów co tak robi a potem płacze czemu tak droga jest regeneracja.
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
darek186, po pierwsze - czy słychać pykanie elektromagnesu? Pykanie powinno być w momncie przekręcenia kluczyka do pozycji rozruchu. Jeżeli tak, to albo szczotki, albo tulejki, ewentualnie styki w elektromagnesie padły i trzeba wymienić elektromagnes, ale ten ostatni przypadek to raczej rzadkość.
Jak nie słychać pykania, to zrób taki test - jak nie będzie chciał kręcić, to zostaw kluczyk przekrecony (żeby lampki na liczniku się świeciły), wrzuć luz, zaciągnij ręczny, otwórz maskę, odłącz ten konektorek przy rozruszniku (najcieńszy przewód dochodzący do rozrusznika. kolor czerwono-czarny) i np. kluczem do mieszkania zewrzyj tą blaszkę na którą był założony konektorek i śrubę pod którą podłączony jest gdyby czerwony przewód od akumulatora - jak zakręci, to znaczy, że elektromagnes jest ok i masz problem z instalacją. Jak nie zakręci i nie słyszysz pykania, to elektromagnes do wymiany.
Możliwe problemy z instalacją to np. uszkodzona kostka stacyjki, lub (tak było u mnie) przegnity przewód ten cieńszy, czerwono-czarny, przy rozruszniku. Przewód wyglądał ok, konektorek w tej oprawce przeczyściłem i podgięłem, ale potem okazało się, że miedziane żyły wewnątrz przewodu są całkowicie pognite.
Jak nie słychać pykania, to zrób taki test - jak nie będzie chciał kręcić, to zostaw kluczyk przekrecony (żeby lampki na liczniku się świeciły), wrzuć luz, zaciągnij ręczny, otwórz maskę, odłącz ten konektorek przy rozruszniku (najcieńszy przewód dochodzący do rozrusznika. kolor czerwono-czarny) i np. kluczem do mieszkania zewrzyj tą blaszkę na którą był założony konektorek i śrubę pod którą podłączony jest gdyby czerwony przewód od akumulatora - jak zakręci, to znaczy, że elektromagnes jest ok i masz problem z instalacją. Jak nie zakręci i nie słyszysz pykania, to elektromagnes do wymiany.
Możliwe problemy z instalacją to np. uszkodzona kostka stacyjki, lub (tak było u mnie) przegnity przewód ten cieńszy, czerwono-czarny, przy rozruszniku. Przewód wyglądał ok, konektorek w tej oprawce przeczyściłem i podgięłem, ale potem okazało się, że miedziane żyły wewnątrz przewodu są całkowicie pognite.
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.