podgrzewane fotele
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
podgrzewane fotele
witam
mam pytanko odnosnie montazu foteli podgrtzewanych
jaki koszt takiej przyjemności?
co trezbaby dokupić(przełączniki ,maty i co jescze?)
pozdrawiam
opłaca sie wogole to robić
czeka na opinie
mam pytanko odnosnie montazu foteli podgrtzewanych
jaki koszt takiej przyjemności?
co trezbaby dokupić(przełączniki ,maty i co jescze?)
pozdrawiam
opłaca sie wogole to robić
czeka na opinie
Przepraszam, że doczepiam się do tego tematu, ale jak robie wykroczenie to niech moderator usunie mój post :] A więc mam małe pytanie właśnie o podgrzewane siedzenia, a mianowicie czy włączenie ich obciąża jakoś silnik? Czy silnik spala wtedy więcej paliwa? Czy podgrzewanie siedzenie wbrew pozorom bierze mało prądu? Jak to jest?
Z góry dzięki za odpowiedź i przepraszam za wtrącenie się autorowi tematu, Pozdrawiam!
Z góry dzięki za odpowiedź i przepraszam za wtrącenie się autorowi tematu, Pozdrawiam!
zajrzyj do FAQ- jest tam guide grega
czy warto zakladac?
jezeli masz skore to fajnie jest w zimie usiasc na cieplym siedzisku
a jezeli zwykla tapicerke to... mysle zelepiej przeznaczyc pieniazki na co innego.
ale patrzenie tylko na uzytecznosc jakiegos urzadzenia w autku to nie wszystko,
samodzielne wykonanie tez daje satysfakcje
zawsze jest to tez jakies podwyzszenie standardu wyposazenia i przyda sie to np przy sprzedazy auta - bogatsze wersje ciesza sie wiekszym zainteresowaniem
czy warto zakladac?
jezeli masz skore to fajnie jest w zimie usiasc na cieplym siedzisku
a jezeli zwykla tapicerke to... mysle zelepiej przeznaczyc pieniazki na co innego.
ale patrzenie tylko na uzytecznosc jakiegos urzadzenia w autku to nie wszystko,
samodzielne wykonanie tez daje satysfakcje
zawsze jest to tez jakies podwyzszenie standardu wyposazenia i przyda sie to np przy sprzedazy auta - bogatsze wersje ciesza sie wiekszym zainteresowaniem
Krzycho, black new beetle 2.0i apk>aqy '99
www.newbeetle.pl

www.newbeetle.pl

u siebie nie zauważyłem wiekszego spalania czy poboru pradu przy wlaczonym podgrzewaniu w siedzeniach.. raczej nie pobiera to jakichś chorędalnych ilości prąduForest89 pisze:A więc mam małe pytanie właśnie o podgrzewane siedzenia, a mianowicie czy włączenie ich obciąża jakoś silnik? Czy silnik spala wtedy więcej paliwa? Czy podgrzewanie siedzenie wbrew pozorom bierze mało prądu? Jak to jest?
- maryjan
- Gadatliwa bestia

No tak tylko, że takich rzeczy używasz w zimę gdzie z góry zakładasz, że samochód więcej spali. Ja zauważyłem jedno podczas włączania lekko przez chwilkę przygasa lampka i silnik na wolnych obrotach przydławi się z lekka (mówię tu o załączonych obydwu podgrzewaczy).enjoy pisze:u siebie nie zauważyłem wiekszego spalania czy poboru pradu przy wlaczonym podgrzewaniu w siedzeniach.. raczej nie pobiera to jakichś chorędalnych ilości prądu
Jakoś na samym spalaniu nie byłem w stanie tego wychwycić aczkolwiek się tego spodziewałem...
Dziki
kazdy wlaczony odbiornik pradu to zwiekszone zuzycie paliwa.
ale bez przesady, nie sa to dodatkowe litry.
najwiekszy wplyw na zuzycie paliwa ma styl jazdy, wlaczona klima, jazda po miescie, niedogrzanie silnika, cisnienie w oponach itp a nie wlaczone swiatla czy ogrzewanie fotela
ale bez przesady, nie sa to dodatkowe litry.
najwiekszy wplyw na zuzycie paliwa ma styl jazdy, wlaczona klima, jazda po miescie, niedogrzanie silnika, cisnienie w oponach itp a nie wlaczone swiatla czy ogrzewanie fotela
Krzycho, black new beetle 2.0i apk>aqy '99
www.newbeetle.pl

www.newbeetle.pl

-ja mam welurowe siedzenia i też jest przyjemnie więc nie wiem czy skóra w tym przypadku ma jakiekolwiek znaczenie chociaż nie mam porównania i mogę się mylić. W kazdym razie jestem z tego dodatku zadowolony.beetle pisze:jezeli masz skore to fajnie jest w zimie usiasc na cieplym siedzisku
Lepiej stracić sekundę z życia, niż życie w ciągu sekundy...
-
greg
Ja mam welur i grzeje bardzo ładnie nawet na 2 poziomie a poziomów grzania jest 5! Ja tam i tak dużo nie używam w zimę bo to szkodzi... wiadomo czymbeetle pisze:jezeli masz skore to fajnie jest w zimie usiasc na cieplym siedzisku
Ostatnio zmieniony pt maja 30, 2008 16:23 przez Forest89, łącznie zmieniany 2 razy.