Zbytnie uogólnienie. Część modeli alumingów nie wymaga stożków...briano pisze:Nie nie będą pasowały do alu idą inne śrubygeno pisze:gabitrin pisze:No ale śruby do alusków są przecież dłuższe od śrub od stalówek, przzynajmnie u mnie tak jest,
no to co nie beda pasowaly ?????
Wymiana alufelg
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
dYZIO (nick: borbet)
[color=green][i]A ja jeżdżę na gazie...[/i][/color]
Ok stożek stożkiem ale tu nie chodzi o stożek tylko o długość śruba do stalówek jest krótsza bo i stalówa jest cieńsza a do alu masz dłuższe śruby Panie kolego Śrubami od stalówek napewno przykręcisz ale nie wkręci sie śruba na tyle bezpiecznie co śruba z alu która jest dłuższaborbet pisze:Zbytnie uogólnienie. Część modeli alumingów nie wymaga stożków...briano pisze:Nie nie będą pasowały do alu idą inne śrubygeno pisze:
no to co nie beda pasowaly ?????
Stożki do alu i sferyczne do stalówek mam tej samej długości. Zawsze jest mała (a przy tarczach duża) tolerancja co do długości.briano pisze:Ok stożek stożkiem ale tu nie chodzi o stożek tylko o długość śruba do stalówek jest krótsza bo i stalówa jest cieńsza a do alu masz dłuższe śruby Panie kolego Śrubami od stalówek napewno przykręcisz ale nie wkręci sie śruba na tyle bezpiecznie co śruba z alu która jest dłuższaborbet pisze:Zbytnie uogólnienie. Część modeli alumingów nie wymaga stożków...briano pisze: Nie nie będą pasowały do alu idą inne śruby
dYZIO (nick: borbet)
sory za wyciaganie starego watku ale nie moglem znalesc w archiwum...briano pisze:Ok stożek stożkiem ale tu nie chodzi o stożek tylko o długość śruba do stalówek jest krótsza bo i stalówa jest cieńsza a do alu masz dłuższe śruby Panie kolego Śrubami od stalówek napewno przykręcisz ale nie wkręci sie śruba na tyle bezpiecznie co śruba z alu która jest dłuższa
jaka dlugosc ma sruba do alu a jaka do zwyklych stalowek?
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Nie masz tych pieścieni z tyłu czy wogóle ich nie masz??
Myśle, że napewno ich brak jest powodem trzepania auta przy odpowiedniej prędkośći. Jeżeli felga nie jest dopasowana do piasty to wisi na samych śrubach a wtedy pracuje na nich w czasie jazdy i jest to odczuwalne w postaci drżenia, które przenosi sie na auto. Czysa fizyka Jak nie chcesz pogubić kółek, skasować auta i przy okazji stracić zdrowia to zmień to czym prędzej.
Aaa jeszcze jedno. W bardzo prosty sposób możesz sprawdzić w/w stan rzeczy. Wykręć jedna ze śrób i obejrzy sobie gwint. Napewno jest naruszony.
Myśle, że napewno ich brak jest powodem trzepania auta przy odpowiedniej prędkośći. Jeżeli felga nie jest dopasowana do piasty to wisi na samych śrubach a wtedy pracuje na nich w czasie jazdy i jest to odczuwalne w postaci drżenia, które przenosi sie na auto. Czysa fizyka Jak nie chcesz pogubić kółek, skasować auta i przy okazji stracić zdrowia to zmień to czym prędzej.
Aaa jeszcze jedno. W bardzo prosty sposób możesz sprawdzić w/w stan rzeczy. Wykręć jedna ze śrób i obejrzy sobie gwint. Napewno jest naruszony.