Brak mocy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Brak mocy
Mój problem polega na tym że gasł mi silnik na wolnych obrotach i na gazie i na benzynie, okazało się że wypadł przepływomierz i na benzynie jest ok choć musze go wymienić bo jest na opasce uciskowej ale na gazie był problem dalej, byłem u gościa co zajmuje się lpg i włożył w rure od filtru powietrza jak on to nazwał "dławik" no i chodzi jak narazaie ale nie ma takiej mocy jaką miał wcześniej, mówi że to mikser czy nie wiem jak to się nazywa ale siedzi w tej kopółce, ma za małą średnice otworu i nie ma dlatego mocy. Wydaje mi się że jak mi to wymieni to będzie więcej palił... Wiecie coś na ten temat?
-
- Forum Master
- Kontakt:
Dławik...
Mechanik już Ci pociągnął paliwo wkładając dławik.Zrobił to aby uzyskać większe podciśnienie na powietrzu czyli aby wymusić większy wydatek gazu.Po drodze to i więcej benzyny...
To nie jest rozwiązanie,to jest jego lenistwo lub niewiedza - nie zgadzaj się na takie głupoty.
To że stracił moc - za dużo dostaje paliwa obojętnie którego.
To nie jest rozwiązanie,to jest jego lenistwo lub niewiedza - nie zgadzaj się na takie głupoty.
To że stracił moc - za dużo dostaje paliwa obojętnie którego.
mojego auta jeszcze nie wyprodukowano...
-
- Forum Master
- Kontakt:
Po kolei:
Mikser - jak ma za małe otwory/otwór to byłby mułowaty od początku jak założony ,ale nie gasł by na wolnych obrotach - do ustawienia bieg jałowy.
Przepływomierz - możliwe że padł...to trzeba sprawdzić.
Pozostaje sterownik gdzie benzyna/gaz dają zmiany i mnożą się błędy.
Mikser - jak ma za małe otwory/otwór to byłby mułowaty od początku jak założony ,ale nie gasł by na wolnych obrotach - do ustawienia bieg jałowy.
Przepływomierz - możliwe że padł...to trzeba sprawdzić.
Pozostaje sterownik gdzie benzyna/gaz dają zmiany i mnożą się błędy.
mojego auta jeszcze nie wyprodukowano...