po myciu nie odpala
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
po myciu nie odpala
Witam, bylem sobie na myjce i jakos mnie podkusilo zeby karcherem umyc silnik.. mylem na wlaczonym silniku, wszystko bylo ok, jakies 10-15min po odjechaniu rowniez bylo wszystko cacy i nagle zaczal przerywac i nierowno pracowac..az w koncu zgasl i od tamtej pory nie odpalil ani razu, ladowalem juz aku 3razy i caly czas nie chce palic... wszystkie wtyczki przy przepustnicy zdjalem, przeczyscilem itp, kable zdjalem ze swiec ale bylo sucho, pod kopulka rowniez sucho.. nie bardzo wiem gdzie sie mogla woda dostac i chwilowo (mam taka nadzieje) unieruchomic moja maszyne..Macie jakies pomysly?
....
Przede wszystkim puknąć się w głowę tak solidnie........ a po drugie udać siędo dobrego Mechanika co zna się na Elektryce......... no i drugi raz się MOCNO Puknąć.......
Born To Be Wild :]
- Paweł Marek
- V.I.P.
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
Następnym razem nigdy nie myj pracującego silnika. Silnik do mycia powinien być zimny. Teraz możesz sprawdzić czy masz wogóle iskre, jeśli nie ma to podążaj tym tropem. Nie wiem jak twoje auto jest skonstruowane. Jeśli na aparat zapłonowy to tam szukaj. Mogła pasć cewka zapłonowa - trochę nie lubi wody
Puknąć to lepiej swoją Pannę, lub ewentualnie nie swoją
Ostatnio zmieniony ndz maja 25, 2008 17:26 przez stempel72, łącznie zmieniany 1 raz.
VR6 + STAG 300
Wykręcic świecę, włożyć do kabla, dotknąć do masy świecą (gwintem) i niech ktoś zakręci rozrusznikiem. Musisz to robić BARDZO OSTROŻNIE bo może pokopać wysokie napięcie z kabla. Najlepiej robić to w ciemnym miejscu/garażu. Iskrę będzie widać albo nie jak jej nie będzie.haps pisze:jak sprawdzic czy jest iskra na swiecy
iskra jest...silnik odpala.. po prostu dostala sie gdzies woda, pozniej go zalalem paliwem i nie chcial odpalic.. jak odpalil to nie mial wolnych obrotow, ale z czasem jak sie wygrzewal to juz coraz lepiej, jak mu wdepne pedal do konca jak jest na luzie to lekko przerywa i sie wkreca.. jak powoli wciskam to jest ok, ale to chyba ustapi jak wyparuje cala woda?
heheheheehehhe A To "puknąć w głowe" to chyba nie było zbyt dosadne co ? Postaram się Milejstempel72 pisze:Następnym razem nigdy nie myj pracującego silnika. Silnik do mycia powinien być zimny. Teraz możesz sprawdzić czy masz wogóle iskre, jeśli nie ma to podążaj tym tropem. Nie wiem jak twoje auto jest skonstruowane. Jeśli na aparat zapłonowy to tam szukaj. Mogła pasć cewka zapłonowa - trochę nie lubi wody
- Co do Silnika to nie powinno się go wogóle myć wodą Bo:
1. Częste mycie skraca Życie
2. Elektryka nie lubi wody
3. Brudny silnik wygląda mniej awaryjnie
a jak chcesz Tuning pod maską to sobie obudowe lepiej Kupić na silnik
Born To Be Wild :]
Ad1. Niby dlaczego? podaj jakieś sensowne argumenty.Radovanv pisze:Co do Silnika to nie powinno się go wogóle myć wodą Bo:
1. Częste mycie skraca Życie
2. Elektryka nie lubi wody
3. Brudny silnik wygląda mniej awaryjnie
Ad2. wszystkie złączki są szczelne więc niewielką ilość wody wytrzymają bez problemu
Ad3. Brudny silnik jest wstrętny (chyba że mówisz o lekkim zapoceniu/zakurzeniu)
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt: