łożysko amortyzatora - czy może być przyczyną stuków?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
łożysko amortyzatora - czy może być przyczyną stuków?
jak w temacie. luzów widocznych nie ma a na dołkach coś głucho stuka. golf 97r. z tego co się orientuję to łożyska są stożkowe. czy może być na nim luz i czy może to stukać?
Ostatnio zmieniony ndz maja 25, 2008 23:17 przez miras82, łącznie zmieniany 1 raz.
mirek
z przodu !!!!!!!!!!! na kolumnie owszemłożysko amortyzatora-czy może być przyczyną
walczyłem z tymi stukami bardzo długo -zawieszenie okazało się wzorowe oprócz własnie wybitego łozyska w górnym mocowaniu amora !
[ Dodano: Sob Maj 24, 2008 20:30 ]
to mogą być np wybite gumy stozkoweHuberttt pisze:I też nie mam pojęcia co to może być.
luzy na tulei met - gum w dolnym mocowaniu amora do belki lub co najgorsza to wybita (e) tuleje tylnej belki
wykluczając np lużny tłumik obijający sie o podwozie
Ostatnio zmieniony sob maja 24, 2008 20:28 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.
miras82, masz 97r wiec zapewne nowszy system poduszka i odseparowane łozysko.
Łożyska te nigdy nie stukają.
Może stukać sam amortyzator , niekiedy zdaża sie ze amortyzator trzyma siłe ,nic z niego nie cieknie a dostaje wady jaką jest stukanie (coś sie zaczynają chrzanić przejscia olejowe wewnątrz).
Łożyska te nigdy nie stukają.
Może stukać sam amortyzator , niekiedy zdaża sie ze amortyzator trzyma siłe ,nic z niego nie cieknie a dostaje wady jaką jest stukanie (coś sie zaczynają chrzanić przejscia olejowe wewnątrz).
Ostatnio zmieniony ndz maja 25, 2008 23:19 przez MarcoVW, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
Witam mam własnie taki sam problem w MKIV 99 rok cos stuka jak przejade po nierownosciach lub jak naciskam pedał hamulca gwałtownie krótkimi skokami to stuka w prawym przednim kole pojechalem na stacje wszystkie elementy na szarpakach wyszły ok wiec diagnosta stwierdził ze łozysko mocowania górnej kolumny amora wymienil łozysko i poduszke a stukanie jak jest tak było i mnie bardzo wkurza i nie mam pojecia co to jest czyli według was amor juz sie sypie czy moze jeszcze jakas sugestia od szanownego grona kolegów, pozdrawiam.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
a moze gumowe tulejki na stabilizatorze?centurion079 pisze:Witam mam własnie taki sam problem w MKIV 99 rok cos stuka jak przejade po nierownosciach lub jak naciskam pedał hamulca gwałtownie krótkimi skokami to stuka w prawym przednim kole pojechalem na stacje wszystkie elementy na szarpakach wyszły ok wiec diagnosta stwierdził ze łozysko mocowania górnej kolumny amora wymienil łozysko i poduszke a stukanie jak jest tak było i mnie bardzo wkurza i nie mam pojecia co to jest czyli według was amor juz sie sypie czy moze jeszcze jakas sugestia od szanownego grona kolegów, pozdrawiam.
chętnie służe pomocą