Obroty skacza, pedal gazu lata, gasnie podczas hamowania

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kwk
Nowicjusz
Nowicjusz

Obroty skacza, pedal gazu lata, gasnie podczas hamowania

Post autor: kwk » sob maja 24, 2008 11:28

Mam VW golf 4 1.6 benz. wielopunkt.wtr.pal. 101 KM sil. SR. 1999r. przy zagrzanym silniku jadąc w mieście gdzie trzeba często podczas jazdy zatrzymywać się i ruszać dzieje się coś takiego : silnik dostaje nie równych obrotów, obr.skaczą w dól i z powrotem, pedał gazu też sam się rusza ( jest na lince). Już kilka razy samochód zgasł podczas hamowania na skrzyżowaniu,obroty spadły. Pytałem się mechanika, powiedział,że to jest wina regulatora biegu jałowego. Można kupić nowy ale jest drogi, lub można zregenerować stary ( już to robił i działa, cena za regenerację 350 zł, cena nowego 1.400zł. Może poszukać na Alegro, będzie taniej? Proszę o pomoc w tej sprawie ! , czy te objawy to są winą reg.bieg. jałowego . Proszę o jakąkolwiek opinie ! Z góry dziękuje Jarek .
Ostatnio zmieniony sob maja 24, 2008 13:26 przez kwk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mmaniek8
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: mmaniek8 » sob maja 24, 2008 11:36

Jeżeli mozesz i masz trochę narzędzi to rozkręć gumową rurę i przeczyść przepustnice... nie widziałem twojego silnika wię nie wiem czy ten "regulator obr" działa na zasadzie podtrzymania przepustnicy czy dawkuje dodatkowe powietrze na oddzielnym wężyku.... Mozna go przeczyścić... Jeżeli to nie pomoże to allegro kup od kogoś z kilkoma dniami gwarancji rozruchowej... .napewno taniej będzie

Awatar użytkownika
pszczyna
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: pszczyna » sob maja 24, 2008 11:50

Wpierw wyczyść przepustnicę a resztą zajmniesz się później, i pod żadnym pozorem nie próbuj czyścić przepływomieża zaś napewno nie masz silnnika SR tylko AKL

Awatar użytkownika
blackwhite
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: blackwhite » sob maja 24, 2008 11:59

Prawdopodobnie silnik krokowy nawala, spróbuj podpiąć samochód pod kompa , być może da się wyregulować z tego poziomu.

Black

Gitner
VW Baron
VW Baron
Auto: Szukam... i NC700X

Post autor: Gitner » sob maja 24, 2008 13:24

3 pkt regulaminu

2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”