Pocący się silnik :(

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
ultradźwięk
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Pocący się silnik :(

Post autor: ultradźwięk » ndz paź 09, 2005 23:00

Witam wszystkich
Na początek powiem że przeglądałem forum i odpowiedź mam tylko częściową wiec postanowiłem napisać jeszcze raz.

Chodzi mi o pokrywe zaworów, otóż od pewnego czasu zaczęło sie robić mokro od lewej i prawej strony. Dodam że uszczelka była wymieniana i zrobiłem na niej 9 tys km. Czy pora znowu wymienić? Szczerze to nie wiem jaka jest bo samochód był oddany do mechanika i zrobiony.

O co chodzi?

I jeszcze jedno czy auto bedzie jezdzilo jezeli uszczela pod glowica padnie? Bo od tego wszystkiego to nie wiem czy przez te ziemeringi tak zalewa silnik, czy wlasnie uszczelka pod glowica do wymiany?

Dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
foxiu2k5
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: foxiu2k5 » ndz paź 09, 2005 23:52

Jesli uszczelka pod glowica jest uszkodzona to bedzie jezdzilo ... ale bedzie mial nierowne cisnienie na cylindrach, bedzie nierowno pracowal, bedzie ubywalo plynu w chlodnicy no i bedziesz mial dziwna mieszanke plynu chlodzacego i oleju w silniku. Widac na korku i na bagnecie biala maz... no i plynu ubywa

Awatar użytkownika
Krembul
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Krembul » pn paź 10, 2005 00:17

Uszczelka pod pokrywą nie powinna tak szybko paść. Pewnie trzeba dodatkowo ją uszczelnic silikonem. Miałem kiedyś podobny przypadek. Mechanik dokręcił po wymianie uszczelki pokrywę tylko na zimno a jak się rozgrzała to olej zaczął wyciekać. Uszczelnienie silikonem i dokręcenie zimnej i gorącej pokrywy załatwiło sprawę. Co do uszczelki pod głowicą to poza skutkami które wymienił kolega wyżej to auto jeszcze traci moc.

Sprzedam REFLEKTORY "golf IV look" do mk3 stan idealny+3 komplety żarówek xenon oraz SPORTOWY FILTR POWIETRZA K&N do mk3+olejki regenerujące(200PLN)

Awatar użytkownika
miomio1
Cool Europe GL
Cool Europe GL
Kontakt:

Post autor: miomio1 » pn paź 10, 2005 00:53

uszczelkę pod pokrywą spróbuj dokręcić.Jeżeli piszesz że gdzieś masz wyciek to umyj ,przetrzyj do sucha te miejsca gdzie masz w oleju i przejedź się autem .To dojdziesz do tego gdzie się pojawią wycieki .

Awatar użytkownika
B_O_N_K
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: B_O_N_K » pn paź 10, 2005 10:33

Dokładnie - po kilku tysiącach km po wymianie uszczelki, dokręca się po prostu pokrywę zaworową.
Jeśli tego się nie zrobi - bardzo duże szanse że zacznie się w tym miejscu pocić silnik.

Pozdrawiam ;)

[url]http://www.vwzone.pl/forum/viewtopic.php?t=12306&start=0[/url] mk2 GTI...
[url]http://vwzone.pl/forum/viewtopic.php?t=19296&start=0[/url] Corrado G60...
[img]http://www.rzeszow.mm.pl/~dbbest/avatarki/logo_bonk.jpg[/img]

Awatar użytkownika
lolo_golf
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: lolo_golf » pn paź 10, 2005 10:41

Dokreć uszczelke a jak nie pomoze to zmien na nową-najlepsze sa metalowo gumowe :grin:

Awatar użytkownika
ultradźwięk
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: ultradźwięk » pn paź 10, 2005 15:00

Wielkie dzieki za pomoc i wyjasnienie kilku spraw, odnosnie uszczelek. Jeszcze dzis dokrece pokrywe i zobaczymy co się bedzie działo.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
cruc
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: cruc » pn paź 10, 2005 15:24

Tylko dokręcaj z wyczuciem,bo łatwo urwać szpilke.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”