Samoczynny gaz, wysokie i niskie obroty - Co jest ??!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- sebool12
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Samoczynny gaz, wysokie i niskie obroty - Co jest ??!!
Witam
Ostatnio coś z moim golfem 1.4 '92r jest nie tak. Na początku myślałem, że to silnik krokowy(pół roku temu był wymieniany) lecz kupiłem drugi i nadal to samo. Gdy silnik jest zimny poprostu strach jechać. Samochód samoczynnie daje gaz, oborty skaczą nawet do 4000 obr/min. Głownie gdy zwalniam lub jade wolno.
Czy to może być winda komputerka\elektrycznego urządzenia sterującego ??
Z góry THX
Pozdro
Ostatnio coś z moim golfem 1.4 '92r jest nie tak. Na początku myślałem, że to silnik krokowy(pół roku temu był wymieniany) lecz kupiłem drugi i nadal to samo. Gdy silnik jest zimny poprostu strach jechać. Samochód samoczynnie daje gaz, oborty skaczą nawet do 4000 obr/min. Głownie gdy zwalniam lub jade wolno.
Czy to może być winda komputerka\elektrycznego urządzenia sterującego ??
Z góry THX
Pozdro
Golf III 3D 1.9 TDI 1Z '95 ROLLING STONES
italiano_83 pisze:Podstawa to gnój nie ma gnoju nie ma mocy
- sebool12
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Silniki krokowe kupiłem oba orginalne(jednego nówke, a drugiego używanego).
Przepustanice sprawdzałe i była czysta.
Odłączałem czujnik temperatury i nadal to samo.
Co jeszcze może powodować tą usterke ?
Przepustanice sprawdzałe i była czysta.
Odłączałem czujnik temperatury i nadal to samo.
Co jeszcze może powodować tą usterke ?
- sebool12
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Dziś odłączyłem czujnik położenia przepustnicy i silnik pracował normalnie I wie ktoś jak go ustawić by po podłączeniu silnik pracował normalnie ??
Czy jednak będzie potrzebna wymiana ?? Jak tak to ile mniej, więcej ile to kosztuje ??
Czy jednak będzie potrzebna wymiana ?? Jak tak to ile mniej, więcej ile to kosztuje ??
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Prpopnuję przeczytać:
http://www.garnek.pl/pamor/1747881
================================
Sprzedam auto
http://www.garnek.pl/pamor/1747881
================================
Sprzedam auto
Ostatnio zmieniony pt maja 23, 2008 16:21 przez pamor, łącznie zmieniany 4 razy.
- sebool12
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Już totalnie nic nie wiem
Wyczyściłem przepustnice, sonde lambde, czujnik położenia przepustnicy i objawy się zmnieniły. Teraz nie już obroty się nie zacinają lecz spadają na 850-900 i "pluje" z wydechu benzyną ;|
Co jeszcze mogę sprawdzić ?? Podejrzewam, że jest to coś z elektroniki lecz nie wiem co.
Zauważyłem też, że po odłączeniu sondy silnik pracuje normlanie lecz i tak "pluje" z wydechu i dużo pali.
Wyczyściłem przepustnice, sonde lambde, czujnik położenia przepustnicy i objawy się zmnieniły. Teraz nie już obroty się nie zacinają lecz spadają na 850-900 i "pluje" z wydechu benzyną ;|
Co jeszcze mogę sprawdzić ?? Podejrzewam, że jest to coś z elektroniki lecz nie wiem co.
Zauważyłem też, że po odłączeniu sondy silnik pracuje normlanie lecz i tak "pluje" z wydechu i dużo pali.
sebool12 pisze:Dziś odłączyłem czujnik położenia przepustnicy i silnik pracował normalnie I wie ktoś jak go ustawić by po podłączeniu silnik pracował normalnie ??
mam dokladnie to samo, gdy wylacze przewod od przepustnicy przy wlaczonym zaplonie i wlacze go spowrotem to slysze jak silnik krokowy sie chowa i wysuwa i wtedy nie szaleje na obrotach tylko ma bardzo niskie przez jakis czas, pozniej znow sie dzieje to samo czyli szaleje na obrotach. w dodatku mam problemy z odpalaniem na zimnym silniku, ciezko odpala z benzyny i w ogole nie trzyma obrotow.