zakładam alarm - kilka pytań

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
danioo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: danioo » wt maja 20, 2008 22:23

jaro12345 pisze:No to już mam wszystko zrobione oprocz jednego - czójnik otwarcia tylnej klapy - nigdzie nie mogę znaleźć przewodu. Wprawdzie idzie tu czerwono biały do zarówki no ale już przy bezpiecznikach okazuje się że to nie ten - a biało brązowy to mam drzwi wszystkie
Bo ten kabelek z wyłącznika w klapie nie idzie do skrzynki bezpiecznikowej.
Musisz przewód od centralki poprowadzić do lampki w bagażniku.

zapraszam do oceny mojego golfika:
[url]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=159996[/url]

[b]Kupię ciemne kierunki w zderzak ori FER lub HELLA[/b]

jaro12345
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: jaro12345 » śr maja 21, 2008 07:58

Musisz przewód od centralki poprowadzić do lampki w bagażniku - tak tez pomyslałem ale przewód który podłączyłem pod drzwi - po zamknięciu obwodu jest w nim (-) a do lampki to jak - bo tam będzie (+) To teraz tak juz nie wiem dokładnie pod co mam się podpiąć. A i jeszcze jedna sprawa gdyby ktoś wiedział - teraz na oryginalnym radiu od VW mam napis "SAFE" - chyba był brak zasilania albo jakąś kostke musiałem chwilowo odłączyć i nie działa radyjko - (do wymiany muszę jeszcze poczekać z miesiąć) - da radę coś z tym zrobić?

tommy5555
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: tommy5555 » śr maja 21, 2008 07:59

Czujnik tylnej klapy:
Patrząc w bagażnik, kalbelek masz w kostce po lewej stronie za wykładziną. Nie pamiętam koloru.
Przecinasz, zakładasz koszulkę termo, lutujesz całość z kablem który prowadzisz podłogą i progiem do centralki. Najczęściej podpina się również do tego kabla czujnik klapy przedniej, który musisz sobie dokupić. Załączone z alarmem są nic nie warte.
Ja swój zamocowałem nad chłodnicą w plastiku, ale doprowadziłem kabel masowy.
Uwaga: po otwarciu klapy przedniej będzie świecić lampka bagażnika. Trzeba założyć diodę.
Pozdro

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”