Buczenie podczas skecania kołami przy ok. 100km/h

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
M_vw
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Buczenie podczas skecania kołami przy ok. 100km/h

Post autor: M_vw » pt maja 16, 2008 00:58

Buczenie podczas skecania kołami przy ok. 100km/h... Czyli wymiana łożyska (koło prawe)... Czyli zawieszenie bardziej obciążone, wiadomo jakie są polskie drogi i pobocza... Poza tym GILFINA ma już sędziwe 23 lata, także łożysko mogło pójść... Ale dlaczego po wymianie łożyska nadał buczy??? Przegub jest ok, nie skrzypi na skręconych kołach podczas ruszania. Opona nie nosi śladów zużycia jednostronnego, chociaż geometria koła nie była ustawiana przez fachowca po wymianie przeze łożyska... Może miał ktoś podobny przypadek???

Tylko i na zawsze... VW

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=163323
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2375074#2375074

Awatar użytkownika
mauro22
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Łozysko

Post autor: mauro22 » pt maja 16, 2008 01:08

Witam.

1. Łozysko słabej jakości <z kraju skośnookich krasnoludków>,
2. Jakiś mistrz zakładał przy pomocy młotka.

Polecam łozyska firmy Qline. Wymieniłem i śmiga pięknie bez buczenia. Miałem przypadek kiedy wymieniłem łożysko jednej osobie która chciała zaoszczędzić i kupiła jakiś tani wynalazek. Po wymianie buczało głośniej!!!

Jacek R.

Awatar użytkownika
prezesik25
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: prezesik25 » pt maja 16, 2008 03:04

M_vw pisze:Ale dlaczego po wymianie łożyska nadał buczy???
u mnie po wymianie też buczało, przyczyna leżała w oponie, która była na przodzie, a wcześniej jeździła z tyłu, bieżnik był zczochrany od wewnątrz i koło nie stało pionowo, tylko cały czas naginało łożysko (górna część koła pięła cały czas do środka). Wsyztsko wróciło do normy jak kupiłem nowe opony. Spróbuj przełożyć od kogoś koła i wtedy zobaczysz różnicę. Wcześniej też myślałem jak TY, że łożysko tanie i do d.... Obecnie na tym łożysku zrobiłem już ponad 30 tys. km i nie buczy.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Mirekmiro
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Mirekmiro » pt maja 16, 2008 11:43

zmienialas lozysko z przodu? bo bardzo czesto jest to jednak tylne,tylko sie tak dzwiek przenosi,u mnie bylo podobnie

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”