oświetlenia wnętrza - golf IV
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
oświetlenia wnętrza - golf IV
Witam wszystkich . mam golfa IV , od jakiegoś czasu przy otwartych drzwiach kierowcy nie mam oświetlenie wnętrza , nie załącza też się pompka paliwa .
- tomek26106
- Użytkownik
- Kontakt:
- imp
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
pompka jak nie działa to nie pojezdzisz zabardzo...tez polecam bezpieczniki najpierw...jesli chodzi o lampke sprawdz czy zaswieca ci sie tez lampka w dzwiach jezeli tez nie...to mozliwe ze stycznik ...z który znajduje sie w zamku trzeba rozebrac wtedy dzwi..
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53310&postdays=0&postorder=asc&start=0]my ex mk3 GTI 20 jahre by ABF[/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2269482#2269482]actual mk4 GTI Exlusive by AGU[/url]
6N 1.4 8V/MK4 1.6 8V/MK3GTI 2.016v/DERBY 1.1 8V/MK4GTI 1.8T 20V/6N 1.3 8V/A4 B6 1.9TDI/A4 B7 2.0TDI
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2269482#2269482]actual mk4 GTI Exlusive by AGU[/url]
6N 1.4 8V/MK4 1.6 8V/MK3GTI 2.016v/DERBY 1.1 8V/MK4GTI 1.8T 20V/6N 1.3 8V/A4 B6 1.9TDI/A4 B7 2.0TDI
- vwmadison
- Użytkownik
- Kontakt:
podjedz i sprawdz zamek od strony kierowcy:)
Mojemu bratu nie paliły sie swiatełka w drzwiach i antynapad sie włanczał i podjechal do servisu alarmów i powiedzieli,że wszystko ok.. A w IV lubiia siadac zamki w drzwiach i jakieś małe elementy, czujniki..Brat wymienił zamekw drzwiach (coś ok 300 zł) i wszystko sia pali)
Zobaczi przemysl..
pozdrawiam
Mojemu bratu nie paliły sie swiatełka w drzwiach i antynapad sie włanczał i podjechal do servisu alarmów i powiedzieli,że wszystko ok.. A w IV lubiia siadac zamki w drzwiach i jakieś małe elementy, czujniki..Brat wymienił zamekw drzwiach (coś ok 300 zł) i wszystko sia pali)
Zobaczi przemysl..
pozdrawiam
[size=150][color=blau][b]powered by VW greenpower[/b][/color][/size]
[size=167][color=red][b] mój golf - 19 lat w dobrym tonie......[/b][/color][/size]
[size=167][color=red][b] mój golf - 19 lat w dobrym tonie......[/b][/color][/size]
Witam!
Mam nastepujacy problem z VW Golfem mk4.
Otoz nie dialaja mi lamki w drzwiach przednich i w bagazniku i w schowku.
Lamki wewnatrz na podsufitce po otwarciu drzwi swieca wszystkie.
Bezpiecznik nr 14 jest ok
Prosz o pomoc gdyz dopiero ok 2 tyg mam ten samochod.
A i nie dzialaja mi swiatla przeciwmgielne tylne mimo tego ze po wlaczniu na desce zapala sie kontrolka (bezpiecznik sprawdzalem jest ok)
plizz help
Mam nastepujacy problem z VW Golfem mk4.
Otoz nie dialaja mi lamki w drzwiach przednich i w bagazniku i w schowku.
Lamki wewnatrz na podsufitce po otwarciu drzwi swieca wszystkie.
Bezpiecznik nr 14 jest ok
Prosz o pomoc gdyz dopiero ok 2 tyg mam ten samochod.
A i nie dzialaja mi swiatla przeciwmgielne tylne mimo tego ze po wlaczniu na desce zapala sie kontrolka (bezpiecznik sprawdzalem jest ok)
plizz help
Re: oświetlenia wnętrza - golf IV
nie wiem co z pompką, ale jesli nie reaguje oswietlenie wnetrza to jest wina zamka drzwimaciej507 pisze:Witam wszystkich . mam golfa IV , od jakiegoś czasu przy otwartych drzwiach kierowcy nie mam oświetlenie wnętrza , nie załącza też się pompka paliwa .
padla krancowka
Mialem ten sam problem z oswietleniem wnetrza kabiny po otwarciu drzwi kierowcy.
VW zrobil maly feler i wstawił diodę o zbyt małym dopuszczalnym pradzie-1A (w drzwiach kierowcy).
Po wymianie na nową (koszt w serwisie okolo 40 zł) po jakims czasie i tak sie przepala...
Ja wymienilem samodzielnie na nową więksża i mam problem z glowy !!
Kosztowała mnie 2 zł !!
Wiem ze czasami wysiada wlacznik w zamku, ale wg mnie na 90% to ta dioda (plynie przez nia około 2A pradu, a wytrzymuje 1A.)
Pozdrawiam!!!
VW zrobil maly feler i wstawił diodę o zbyt małym dopuszczalnym pradzie-1A (w drzwiach kierowcy).
Po wymianie na nową (koszt w serwisie okolo 40 zł) po jakims czasie i tak sie przepala...
Ja wymienilem samodzielnie na nową więksża i mam problem z glowy !!
Kosztowała mnie 2 zł !!
Wiem ze czasami wysiada wlacznik w zamku, ale wg mnie na 90% to ta dioda (plynie przez nia około 2A pradu, a wytrzymuje 1A.)
Pozdrawiam!!!
- Mikołaj 11
- Nowicjusz
Dioda znajduje się pod tapicerką drzwi kierowcy , zobacz też tu -
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=40425
Pozdrawiam
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=40425
Pozdrawiam
Osobiscie zastosowawałem diodę o oznaczeniu BYP680-50. Jest to typowa dioda prostownicza dostepna w kazdym sklepie elektronicznym za kilka złotych.
Wytrzymuje prąd 5A.
Dioda zastosowana przez VW jest zalana w takiej plastikowej osłonie i ma oznaczenie 1N4001.
Jest to tez typowa, bardzo popularna dioda prostownicza, tyle, ze jest na 1A.
By wstawic tę wiekszą trzeba troszkę "uszkodzić" tę plastikową osłonę i najlepiej ja dolutować do styków.
Pozdrawiam !!
Wytrzymuje prąd 5A.
Dioda zastosowana przez VW jest zalana w takiej plastikowej osłonie i ma oznaczenie 1N4001.
Jest to tez typowa, bardzo popularna dioda prostownicza, tyle, ze jest na 1A.
By wstawic tę wiekszą trzeba troszkę "uszkodzić" tę plastikową osłonę i najlepiej ja dolutować do styków.
Pozdrawiam !!