Nie działa na benzynie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie działa na benzynie
Więć Tak!
Wczescniej mi na benzynie przerywał pozniej przestał działać wogóle nie pali na benzynie a na gazie ledwo co ale zawsze zapali,wtrysk wyciągnołem dałem do regeneracji był zawieszony i zapieczony i zrobili.pompka paliwowa podaje paliwo i ma dobre ciśnienie wiec co to może byc ?
Jak sprawdzić czy podaje wtrysk paliwo ?
Wczescniej mi na benzynie przerywał pozniej przestał działać wogóle nie pali na benzynie a na gazie ledwo co ale zawsze zapali,wtrysk wyciągnołem dałem do regeneracji był zawieszony i zapieczony i zrobili.pompka paliwowa podaje paliwo i ma dobre ciśnienie wiec co to może byc ?
Jak sprawdzić czy podaje wtrysk paliwo ?
Ostatnio zmieniony pn maja 12, 2008 12:17 przez adrian228, łącznie zmieniany 1 raz.
Jest to możliwe. Wiesz kiedy były ostatnio zmieniane świece??? Jak bedziesz zmieniał to kup NGK 3 elektrodowe lub ISKRy zielone też 3 elektrodowe. Róznicy nie ma poza ceną - wiem bo jeździłem 2 lata na NGK a tera śmigam na ISKRach i nic złego sie nie dziejeadrian228 pisze:A gdyby to były świece to mozliwe jest zeby zapalił na gazie a na benzynie nie zapali!
- zajac
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
wez jeszcze zrob cos takiego
na zimnym silniku co by pozaru nie bylo
przekrec zaplon zeby pompa zrobila cisnienie w ukladzie i wylacz zaplon odkrec srube od przewodu doprowadzajacego paliwo do wtrysku do momentu kiedy cisnienie zacznie wywalac benzyne i pozwol zeby troche tego paliwa ucieklo zakrec przewod wytrzyj wszystko z paliwa (najlepiej polozyc sobie wczesniej szmate na kolektor
po tym zabiegu spróbuj zapalic auto na benzynie (w czasie wykonywania w/w czynnosci odlacz akumulator zeby komputer sie zresetowal) jak zapali to zostaw zeby chodzil nie dotykajac gazu az do momentu wlaczenia sie wentyalatora chlodnicy
na zimnym silniku co by pozaru nie bylo
przekrec zaplon zeby pompa zrobila cisnienie w ukladzie i wylacz zaplon odkrec srube od przewodu doprowadzajacego paliwo do wtrysku do momentu kiedy cisnienie zacznie wywalac benzyne i pozwol zeby troche tego paliwa ucieklo zakrec przewod wytrzyj wszystko z paliwa (najlepiej polozyc sobie wczesniej szmate na kolektor
po tym zabiegu spróbuj zapalic auto na benzynie (w czasie wykonywania w/w czynnosci odlacz akumulator zeby komputer sie zresetowal) jak zapali to zostaw zeby chodzil nie dotykajac gazu az do momentu wlaczenia sie wentyalatora chlodnicy
Moje mark 4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=251704&start=0
NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio
NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio