Witam
Panowie mam problem z Abs-em szukałem postów ale nie znalazłem nic,
otóż mam golfa II silnik rp rok 1991.Wczoraj wymieniłem sobie klocki z przodu i z tyłu wymieniłem klocki i tarcze.Zaczeła mi świecic kontolka od abs-u.Tzn po zapaleniu auta gasnie i po przejechaniu ok 500m zapala sie:(Na nowe tarcze założyłem te zębatki ze starych tarcz.Tarcze tylko wymieniłe z tyłu i tam czujniki wyczyściłem.Przed wymianą było wszystko ok.Osz wkurzony jestem:( Pomocy!!!
Problem z Abs-em
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
właśnie tak myślałem jutro tam lukne.Zauwazyłem ,ze przy skrecie w prawo zapala mi sie lampka
[ Dodano: 13 Maj 2008 20:24 ]
dzisiaj przetarłem przód i dale sie świeci.tak po przejechaniu ok 500m:(co moze byc nie tak?
oczywiscie przed wymianą było wszystko ok
[ Dodano: 13 Maj 2008 21:10 ]
dzisiaj przetarłem przód i dale sie świeci.tak po przejechaniu ok 500m:(co moze byc nie tak?
[ Dodano: 13 Maj 2008 20:24 ]
[ Dodano: 13 Maj 2008 21:10 ]
grzesiek
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Może przełamał się kabelek od czujnika? Przekręć kluczyk i jak lampka zgaśnie poruszaj przewodami przy czujnikach. Możesz też poszukać mojego posta, którego napisałem kilka miesięcy temu - zamieściłem tam screeny z programu autodata, jak odczytać kody błyskowe z ABSu w mkII.
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.