Faluje na obrotach i gasnie przy zmianie z 1 na 2 problem :(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Faluje na obrotach i gasnie przy zmianie z 1 na 2 problem :(
Witam!
Mam problem z moim MK3 1.8, gdy go odpalam to obroty chodzą nierówno, chwile dobrze potem znowu nierówno, gdy jade na jedynce ok i zmieniam na dwojke jakby stawał w miejscu chwile popompuje gazem i jedzie a czasami gasnie co to moze byc za przyczynya ?? Z gory dzieki za odpowiedzi
Mam problem z moim MK3 1.8, gdy go odpalam to obroty chodzą nierówno, chwile dobrze potem znowu nierówno, gdy jade na jedynce ok i zmieniam na dwojke jakby stawał w miejscu chwile popompuje gazem i jedzie a czasami gasnie co to moze byc za przyczynya ?? Z gory dzieki za odpowiedzi
- Biolyvyoob
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Biolyvyoob
- Mały gagatek
- Kontakt:
Obawiam się że nowego nie kupisz, można spróbować rozebrać i zobaczyć w jakim jest stanie, czasem pomaga czyszczenie, ale trzeba uważać bo to strasznie delikatne, przed ściągnięciem zaznacz sobie położenie, bo regulacja na oko żadko jest skuteczna, a jak nie to lepiej jak będziesz pewny że to jest winne na 100% kupić cały monowtrysk
Jakie takie sprzedaje po 100-150zł zależy od stanu,
ale najpierw musisz się upewnić
Miałem też 1 taki przypadek podobny ale w 1.6 i okazał się padnięty sterownik, także najpierw trzeba zrobić diagnostykę
Jakie takie sprzedaje po 100-150zł zależy od stanu,
ale najpierw musisz się upewnić
Miałem też 1 taki przypadek podobny ale w 1.6 i okazał się padnięty sterownik, także najpierw trzeba zrobić diagnostykę
Potrzebujesz części ?? Napisz do mnie, mam wiele części do MK2 , MK3
- Hans-Hans
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Witam zgadzam sie to może byc przepustnica są specjalne spreje do czyszczenia układu dolotowego a jak nie to wypucuj ją zalej czyms żeby syf wypłynął . Sprawdz kable odpal silnik i spryskaj kable wodą najlepsza jest butelka z dyszą do mycia szyb.Sprawdz podcisnienia posłuchaj czy cos nienaturalnie syczy a podstawa pod monowtryskiem trzyma monowtrysk nierusza się za bardzo.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
jak ci się rusza monowtrysk czyli masz uszkodzoną podstawę monowtrysku to ją wymień. Łapie "lewe" powietrze. Koszt ok 42-50 zł zależy gdzie kupisz. ja miałem taki kłopot tydzień temu. Okazało się,że to podstawa. wymieniłem i chodzi idealnie
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... ght=obroty
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... ght=obroty
Ostatnio zmieniony ndz maja 11, 2008 22:20 przez pamor, łącznie zmieniany 1 raz.
- Biolyvyoob
- Mały gagatek
- Kontakt:
Monowtrysk rusza się zawsze, a jak bardzo to w dużej mierze zależy od tego jaka jest podstawa, podróba czy oryginał i jakiej firmy ale to nie świadczy o tym że jest uszkodzona, najlepiej podpiąć pod Vaga i zobaczyć jak reaguje przepustnica, ale z tych objawów stawiam na potencjometr, silniczek krokowy niema tu nic wspólnego, nie te objawyjak ci się rusza monowtrysk czyli masz uszkodzoną podstawę monowtrysku to ją wymień. Łapie "lewe" powietrze. Koszt ok 42-50 zł zależy gdzie kupisz. ja miałem taki kłopot tydzień temu. Okazało się,że to podstawa. wymieniłem i chodzi idealnie
Potrzebujesz części ?? Napisz do mnie, mam wiele części do MK2 , MK3
- Hans-Hans
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Odpal motor zaswiec lampke ipatrz czy nie jest penkiety albo czy czasem da sie go podniesc i zobacz jak reaguje motor na te próby ruszania mono wtryskiem . a na postoju tez masz takie objawy że przerywa jak mu dasz troche po gazie he he.zobacz co sie stanie jak na wolnych obrotach odepniesz wtyczke od silniczka krokowego a najlepiej to porób sobie znaki i go wyjmij i wyczysc i zobacz czy czasem nie giną prądy.pozdro.