Trzeszczaca deska rozdzielcza

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
tursky
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Trzeszczaca deska rozdzielcza

Post autor: tursky » wt maja 06, 2008 20:53

Szukalem troche na forum ale nie znalazlem konkretnej odpowiedzi. Jak w temacie. Czy co jakies sposoby na zlikwidowanie albo zmniejszenie trzeszczenia deski w mk2? To jest klasyczna twarda deska. Najbardziej trzeszczy z prawej strony. Albo chociiaz zeby mi ktos podeslal jakas serwisowke gdzie moge ta deche ewentualnie dokrecic. Dziekuje Panowie i Panie bardzo! Pozdravwiam!

Mam do wymiany tulejki tylnej belki. Czy jak je zaleje np WD 40 to lzej sie wybija?
Ostatnio zmieniony wt maja 06, 2008 20:55 przez tursky, łącznie zmieniany 1 raz.

Szukasz idealnej kobiety??...wez piwo i idz do garażu ;)

Awatar użytkownika
sas_gti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: sas_gti » wt maja 06, 2008 21:33

deska trzeszczy czasem dlatego że sie łamie zaczep.
Ale żeby to sprawdzicto musisz wyjąć deskę.

[ Dodano: Wto Maj 06, 2008 21:35 ]
mówię o tym zaczepie który się odkręcą od strony silnika, za ramionami mechanizmu wycieraczek, ale tak zdjemiesz tylko nakrętke i ciężko stwierdzić na 100% czy zaczep który jest w desce jest ok.
Ostatnio zmieniony wt maja 06, 2008 21:35 przez sas_gti, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kipek21
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: kipek21 » wt maja 06, 2008 22:09

zobacz za podszybiem w komorze silnika, tam są dwie śruby, które trzymają deche, może sie tylko poluzowały, możesz jeszcze dokręcić te śrubki po bokach, jak otworzysz drzwi to będziesz je widział, chyba sa na kluczyk 10 z tego co pamiętam i jeszcze chyba jest jedna śruba w schowku pasażera, ale do końca nie jestem pewien
tursky pisze:Mam do wymiany tulejki tylnej belki. Czy jak je zaleje np WD 40 to lzej sie wybija?
jesli chodzi Ci o te tuleje metalowo-gumowe to Wd 40 raczej wiele Ci nie da, chociaż możesz spróbować, ja jak wymieniałem to musiałem palnikiem wypalić gumę a później rzeźbić z resztą tulei :)

[img]http://img155.imageshack.us/img155/9865/jedzepd6lu6zm8.jpg[/img]

Sprzedam Nokie 5310.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”