Rozpoznanie silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Rozpoznanie silnika
Witam! Mam mały problem. Pare dni temu padła mi łapa która trzyma silnik. Pojechałem dzisiaj po nią i opisuje gosciowi że potrzebuję do Golfa II 1,3 i nawet pokazałem mu na foto bo wziołem wrazie czego a on mi powiedział że ta łapa jest od silników 1,6 . czy można jakoś rozróznić silniki wizualnie... Auto jest sprowadzone z Niemiec i jest możliwe że przyjechało z innym silnikiem?? W dowodzie mam wpisane że jest silnik 1,3...
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Kolego jak ta nalepka ma mi pomóc skoro mi chodzi o sam silnik. Kasta musi być od 1,3 bo tak jest w papierach i wątpie żeby ktoś ją zrywał i nalepiał od innego silnikagailbraith pisze:Jak również kod silnika jest na nalepce w bagażniku (o ile ktoś jej nie zdarł).
To w takim razie mam normalny silnik skoro sa wizualnie takie same. A z łapą sobie już poradziłe. Dałem ją do pispawania bo niemogłem nigdzie dostać a auto potrzebujęprezesso pisze:silniki, które mają taka samą łapę (ogólnie tą samą wizualnie budowę silnika) to 1,3 NZ, 1,4 ABD, 1,6 ABU i to na pewno od tego ostatniego silnika gościu chce ci ją sprzedać.
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
- no ale my tu mówimy o mkII, a te silniki były w mkIII.wisnia61 pisze:silniki, które mają taka samą łapę (ogólnie tą samą wizualnie budowę silnika) to 1,3 NZ, 1,4 ABD, 1,6 ABU i to na pewno od tego ostatniego silnika gościu chce ci ją sprzedać.
To w takim razie mam normalny silnik skoro sa wizualnie takie same. A z łapą sobie już poradziłe. Dałem ją do pispawania bo niemogłem nigdzie dostać a auto potrzebuję
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.