brak ciśnienia cylinder 2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
czyli jest tak głowica zdjęta i i mamy dziurę w tłoku liczyłem że to tylko zawór a tu problem inny
Ostatnio zmieniony sob maja 03, 2008 15:05 przez leto, łącznie zmieniany 1 raz.
leto
Rotex zrobiłem nim 7000 km i dolałem łącznie 1,5 l i muszę sie poprawić gdyż tłok jest dziurawy w 2 cylindrze różnicy nie zauważyłem bo jak był zimny czy ciepły silnik pracował podobnie czasem zapalił normalnie gdy był zimny ale po 20-30 sek.mrugał check i wtedy na vagu pokazywało że brak zapłonu cylinder nr 2 i silnik można było usłyszeć że nie pracował na wszystkie cylindry jak pisałem wyżej świece przewody cewka były sprawne i mam pytanie ile taki tłok kosztuje w ASO i czy można to wogóle dostać u nich albo szukać używki gdzieś
Ostatnio zmieniony sob maja 03, 2008 22:09 przez leto, łącznie zmieniany 3 razy.
leto
Witam trochę to trwało ale mechanikowi dziś udało sie odpalić samochód i cylinder nr. 2 naprawiony został wymieniony dziurawy cylinder i trzy zawory hmm nie wiem czemu tylko trzy chciałem wszystkie ale mechanik mówił że nie trzeba że będzie ok. i tu mamy problem bo tym razem brak ciśnienia na cylindrze nr 1. jutro miałem odbierać samochód i podejrzewam że nie będzie gotowy czy ktoś ma jakiś pomysł ? czy te zawory powinny być wymienione ?
leto
w ksiazkach o silnikach znajdziesz ze trzeba wymieniac wszystkie zawory
ale co to za mechanik ze wymienia 3 a nie wszytskie moze lepiej zabierz fure od niego niech to ktos inny zrobi robi niezle rzemioslo z tego zawodu co wykonuje
ale co to za mechanik ze wymienia 3 a nie wszytskie moze lepiej zabierz fure od niego niech to ktos inny zrobi robi niezle rzemioslo z tego zawodu co wykonuje
Ostatnio zmieniony pt maja 09, 2008 23:58 przez szopek87, łącznie zmieniany 1 raz.
nigdy nie jest tak nisko by nie mogło być niżej
7 cali czystej stali a wahacz o asfalt wali :)
7 cali czystej stali a wahacz o asfalt wali :)