Nie moge ustawic linki gazu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie moge ustawic linki gazu
wczesniej pisalem na forum ze mam problem z linka gazu ale nikt nie odpisal , kombinowal z ustawieniami ale nie moge. Jesli ustawie linka tak zeby bylo 800-900 obrt przepustnica otwiera sie gdzies do ponad polowy , ja ustawie linke zeby przepustnica otwierala sie na maxa to wtedy linka jest na tyle naciagnieta ze obroty sa na poziomie 2000obr na paliwie i jakies 1200 na lpg na ubogiej mieszance.... O co tu biega ?
Ostatnio zmieniony sob maja 03, 2008 09:38 przez yolmen, łącznie zmieniany 1 raz.
no jasne, ale regulacja gaznikayolmen pisze:czyli wystarczy regulacja
yolmen pisze:czy przepustnica powinna moze byc w obojetnie jakiej pozycji na biegu jalowym
przepustnica nawolnych obrotach ma byc zamknieta. Dlaczego ? Poniewaz otwarcie przepustnicy powoduje zassysanie paliwa przez dysze do jazdy, a na wolnych obrotach jest specjalna dysza, ktora utrzymuje prace silnika na luzie.
Linka gazu sluzy tylko to otwoerania przepustnic podczas jazdy. Gaznik Twoj, 2ee, podobnie jak 2e2 posiada mechanizm wolnych obrotow, przy zakmnietej przepustnicy
no wiec wlasnie oto chodzi ze jak ustawi linke przepustnica zamknieta i mam te 800obr to przepustnica jak wcisne gaz na maxa to przepustnica otworzy sie tylko do mniej wiecej polowy i auto muli. co mam zrobic zeby w tym momencie sie otwieralo na maxa a jednoczesnie na jalowym nie mial 2000obr bo przepustnica jest troche otwarta ? mozna wywalic ten ogranicznik pod pedalem ?