[MK2] CB Radio...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK2] CB Radio...
Czy ktos z szanownego towarzystwa posiada CB Radio w MK2?? Gdzie to ustrojstwo najlepiej zamontowac i jak zamontowac antene?? Magnes czy na stale np przy klapie??
Pozdrawiam,
Mathi
:satan: Golf II 1,6 BoStOn, Automat :okej:
Golf III, 1,9 TDi, Automat - juz nieaktualne - koszt samochodu 10000, koszt naprawy 5000 - oddałem auto do miłych Panów w komisie z podziękowaniem, ze mi taki zlom sprzedali
Mathi
Golf III, 1,9 TDi, Automat - juz nieaktualne - koszt samochodu 10000, koszt naprawy 5000 - oddałem auto do miłych Panów w komisie z podziękowaniem, ze mi taki zlom sprzedali
Witaj
Ja co prawda mam w Mk3 ale co nie co już wiem.
Radyjko gdzie Ci wygodnie - schowek, przy boku tam gdzie masz łatwy dostęp gorzej z anteną najlepiej dziura w dachu i na stałe dobrze zmasowana lub na tylnej klapie na uchwycie typu dzwonek. Odradzam antenę na magnes.
I pamiętaj zestroić antenę
PZDR 73!
Ja co prawda mam w Mk3 ale co nie co już wiem.
Radyjko gdzie Ci wygodnie - schowek, przy boku tam gdzie masz łatwy dostęp gorzej z anteną najlepiej dziura w dachu i na stałe dobrze zmasowana lub na tylnej klapie na uchwycie typu dzwonek. Odradzam antenę na magnes.
I pamiętaj zestroić antenę
PZDR 73!
- Dragon
- Forum Master
- Kontakt:
Ideałem jest antenę zamocować centralnie na środku dachu (z technicznego punktu widzenia). Ja mam w obydwu golfach wiercone otwory, choć zrobiłem to w tylnej części dachu. Moge wysłać mailem foty poglądowe jak to wygląda. Magnes to nigdy nie będzie to samo co antena na stałe. Można kupić takieo grzybka do anteny że nie będzie wypychał tapicerki od spodu i wybitnie rzucał sie w oczy po zdjęciu anteny (wskazane ze względu na cenę porządnej antenki) a przy sprzedaży autka można tam zainstalować jakąś małą antenkę. Jeśli chodzi o umiejscowienie radia to przy niektórych gabarytach można je z powodzeniem zamontować w półce konsoli pod popielniczką, takie foty też mogę wysłać zainteresowanym na maila. I jeszcze jedno : NIE MA LEPSZEGO ZABEZPIECZENIA PRZED OBOWIĄZKOWYMI OPŁATAMI czytaj MANDATAMI.
Wyślij głupka po flaszkę, to przyniesie jedną...
Wyślij kobietę po piwo to też przyniesie jedno...
Piąty bieg wrzucony...............................................
Wyślij kobietę po piwo to też przyniesie jedno...
Piąty bieg wrzucony...............................................
Ja chetnie bym skorzystal z Twoich zdjec, szczolnie jesli chodzi o montarz radia w konsoli pod popielniczka
Z gory dzieki
Z gory dzieki
dragon5555 pisze:Ideałem jest antenę zamocować centralnie na środku dachu (z technicznego punktu widzenia). Ja mam w obydwu golfach wiercone otwory, choć zrobiłem to w tylnej części dachu. Moge wysłać mailem foty poglądowe jak to wygląda. Magnes to nigdy nie będzie to samo co antena na stałe. Można kupić takieo grzybka do anteny że nie będzie wypychał tapicerki od spodu i wybitnie rzucał sie w oczy po zdjęciu anteny (wskazane ze względu na cenę porządnej antenki) a przy sprzedaży autka można tam zainstalować jakąś małą antenkę. Jeśli chodzi o umiejscowienie radia to przy niektórych gabarytach można je z powodzeniem zamontować w półce konsoli pod popielniczką, takie foty też mogę wysłać zainteresowanym na maila. I jeszcze jedno : NIE MA LEPSZEGO ZABEZPIECZENIA PRZED OBOWIĄZKOWYMI OPŁATAMI czytaj MANDATAMI.
Pozdrawiam,
Mathi
Mathi