[MK2] CB Radio...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Mathi
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

[MK2] CB Radio...

Post autor: Mathi » wt wrz 20, 2005 14:52

Czy ktos z szanownego towarzystwa posiada CB Radio w MK2?? Gdzie to ustrojstwo najlepiej zamontowac i jak zamontowac antene?? Magnes czy na stale np przy klapie??

Pozdrawiam,
Mathi

:satan: Golf II 1,6 BoStOn, Automat :okej:
Golf III, 1,9 TDi, Automat - juz nieaktualne - koszt samochodu 10000, koszt naprawy 5000 - oddałem auto do miłych Panów w komisie z podziękowaniem, ze mi taki zlom sprzedali

golec
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: golec » wt wrz 20, 2005 15:24

Witaj
Ja co prawda mam w Mk3 ale co nie co już wiem.
Radyjko gdzie Ci wygodnie - schowek, przy boku tam gdzie masz łatwy dostęp gorzej z anteną najlepiej dziura w dachu i na stałe dobrze zmasowana lub na tylnej klapie na uchwycie typu dzwonek. Odradzam antenę na magnes.
I pamiętaj zestroić antenę
PZDR 73!

Awatar użytkownika
kadet
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kadet » wt wrz 20, 2005 19:00

a ja chyba sie skusze na magnes choc sam do konca nie jestem jeszcze do niego przekonany. Ale nie chce nic wiercic w mojej bryczce ani wkrecac...

Awatar użytkownika
Dragon
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Dragon » wt wrz 20, 2005 20:16

Ideałem jest antenę zamocować centralnie na środku dachu (z technicznego punktu widzenia). Ja mam w obydwu golfach wiercone otwory, choć zrobiłem to w tylnej części dachu. Moge wysłać mailem foty poglądowe jak to wygląda. Magnes to nigdy nie będzie to samo co antena na stałe. Można kupić takieo grzybka do anteny że nie będzie wypychał tapicerki od spodu i wybitnie rzucał sie w oczy po zdjęciu anteny (wskazane ze względu na cenę porządnej antenki) a przy sprzedaży autka można tam zainstalować jakąś małą antenkę. Jeśli chodzi o umiejscowienie radia to przy niektórych gabarytach można je z powodzeniem zamontować w półce konsoli pod popielniczką, takie foty też mogę wysłać zainteresowanym na maila. I jeszcze jedno : NIE MA LEPSZEGO ZABEZPIECZENIA PRZED OBOWIĄZKOWYMI OPŁATAMI czytaj MANDATAMI.

Wyślij głupka po flaszkę, to przyniesie jedną...
Wyślij kobietę po piwo to też przyniesie jedno...
Piąty bieg wrzucony...............................................

Awatar użytkownika
Mathi
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Mathi » wt wrz 20, 2005 20:55

Ja chetnie bym skorzystal z Twoich zdjec, szczolnie jesli chodzi o montarz radia w konsoli pod popielniczka :)

Z gory dzieki :D
dragon5555 pisze:Ideałem jest antenę zamocować centralnie na środku dachu (z technicznego punktu widzenia). Ja mam w obydwu golfach wiercone otwory, choć zrobiłem to w tylnej części dachu. Moge wysłać mailem foty poglądowe jak to wygląda. Magnes to nigdy nie będzie to samo co antena na stałe. Można kupić takieo grzybka do anteny że nie będzie wypychał tapicerki od spodu i wybitnie rzucał sie w oczy po zdjęciu anteny (wskazane ze względu na cenę porządnej antenki) a przy sprzedaży autka można tam zainstalować jakąś małą antenkę. Jeśli chodzi o umiejscowienie radia to przy niektórych gabarytach można je z powodzeniem zamontować w półce konsoli pod popielniczką, takie foty też mogę wysłać zainteresowanym na maila. I jeszcze jedno : NIE MA LEPSZEGO ZABEZPIECZENIA PRZED OBOWIĄZKOWYMI OPŁATAMI czytaj MANDATAMI.

Pozdrawiam,
Mathi

:satan: Golf II 1,6 BoStOn, Automat :okej:
Golf III, 1,9 TDi, Automat - juz nieaktualne - koszt samochodu 10000, koszt naprawy 5000 - oddałem auto do miłych Panów w komisie z podziękowaniem, ze mi taki zlom sprzedali

Awatar użytkownika
arkop
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: arkop » wt wrz 20, 2005 23:29

CB spoko !!! sam worze a magnesow nie polecam !!! :grin:

Awatar użytkownika
rzodkiew
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: rzodkiew » śr wrz 21, 2005 01:01

tez mam zamiar zalozyc i myslelem gdzie antene zamontowac , ale nie chce wiercic w aucie i musze sie zastanowic gdzie antene zamocowac ( CB dobra sprawa :pub: )

Zyj kolorowo :)

Awatar użytkownika
Trocin
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Trocin » sob paź 01, 2005 19:51

Antena na magnesie ma mniejszy zasięg, ale o niewiele tzn jezeli radyjko ci łapie ok 8-9Km to strata ze względu na magnes bedzie wynosiła +- 50m czyli nie majatek, fakt ze magnes jest uciazliwy (chowanie i wystawianie anteny)...

Choćby pivo było z gówna nic mu w smaku nie dorówna!!!

n4p1
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: n4p1 » sob paź 01, 2005 21:25

Kumpel ma zamocowane CB przy lewej nodze u pasażera, ale mysle ze spokojnie by sie zmiescil w ta polke nad zapalniczka. Co do anteny to ma na magnes...

Awatar użytkownika
wezu
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: wezu » sob paź 01, 2005 23:02

Witam
rowniez mam antene na magnes i wystarcza mi zupelnie te 6-7 km
radio mam we wnece pod zapalniczka w konsoli ... na rzie nie mocowalem mikrofonu bo szkoda mi dziurawic popielniczke albo konsole

Awatar użytkownika
micab
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: micab » ndz paź 02, 2005 00:42

ja niedługo też będę montował do swojego mk3 i zdecydowałem się na mocowanie anteny na klapie bagażnika ;) a to dlatego, że nie chcę wiercić żadnych dziur ;)

vw, bmw, ford, mercedes, peugeot, nissan, fiat,

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”