Przekaznik podgrzewania sondy lambda
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- VRedny
- VR6

- Kontakt:
Przekaznik podgrzewania sondy lambda
Co pewien czas słyszę jak cyka przekaznik od podgrzewania sondy lambda.Tzn to tylko moja diagnoza, ale mozna to wychwycic palcami.Jest to jeden z tych przekazników które znajdują się nad dwoma rzedami tych podstawowych. Ze schematu odczytałem ze jest tam jeszcze jeden od dławienia obrotów biegu jałowego i jestem pewien ze to jeden z nich.Po cyknięciu silnik wyraznie traci płynnośc i zaczyna przerywac. Będę wdzięczny za pomoc.
-
agrala
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:

37 to sonda
jak widac grzalka w sondzie jest zasilana z przekaznika
za zasilanie tego przekaznika odpowiada jeszcze inny przekaznik
grzalka w sondzie jest portrzebna gdy silnik jest zimny, po kilku minutach jego przacy grzalka jest juz niepotrzebna wiec szukalbym przyczyny gdzie indziej
moze to inny przkaznik cyka
- VRedny
- VR6

- Kontakt:
przekaznik
Wiesz co do tego czy to jest przekaznik od podgrzewania to nie mam pewnosci,ale na 100% wiem ze jest to przekaznik w tym górnym rzędzie pierwszy od środka pojazdu.Gdybyś mógł udostępnić opis tych dodatkowych przekazników.
- VRedny
- VR6

- Kontakt:
przekaznik
JUż wszystko w porządku.Znalazłem wczoraj powód cykania tego przekaznika.W głównej wiązce elektrycznej przetarły się dwa przewody i stąd to cykanie. Wielkie dzięki za chęć pomocy.