Pozbycie się zamka i małe zmiany w klapie - How to?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pozbycie się zamka i małe zmiany w klapie - How to?
Witam. Przymierzam się do pozbycia się zamka i zrobienia czegoś na wzór poniższej foty, ponieważ bagażnik w golfie to idzie byle jakim nawet scyzorykiem otworzyć, a u mnie to wystarczy mieć dłuższy paznokieć, aby sobie z nim poradzić :green_fuck: . Co będzie mi potrzebne i ile wyniesie mnie blacharz i lakiernik w przybliżeniu. Pozdro.
Z tego co wiem do klapy będe potrzebował:
- siłownik z 4KG
- kable
- przycisk na deske
Co jeszcze będzie mi potrzebne ?
Z tego co wiem do klapy będe potrzebował:
- siłownik z 4KG
- kable
- przycisk na deske
Co jeszcze będzie mi potrzebne ?
Dzięki za poradę już ją wcześniej widziałem, ale interesuje mnie jeszcze kilka szczegółów.
- jak to będzie wykonane jak w poradzie to po naciśnięciu przycisku klapa się otworzy tak, że podczas jazdy otwarta by latała tak?
- od samego opuszczenia klapy auto się nie zamknie? Będę musiał jeszcze raz przycisk nacisnąć tak?
- za co łapać, aby otworzyć bagażnik, skoro ten siłownik będzie go tylko otwierać, a nie uchylać ?
I jak to jest już z blachą. Trrzeba wywalić ten plastik z zamkiem, i dospawać kawałek blachy. Co z podświetleniem tablicy, bo to seryjne oświetlenie wtedy chyba nie wejdzie co?
- jak to będzie wykonane jak w poradzie to po naciśnięciu przycisku klapa się otworzy tak, że podczas jazdy otwarta by latała tak?
- od samego opuszczenia klapy auto się nie zamknie? Będę musiał jeszcze raz przycisk nacisnąć tak?
- za co łapać, aby otworzyć bagażnik, skoro ten siłownik będzie go tylko otwierać, a nie uchylać ?
I jak to jest już z blachą. Trrzeba wywalić ten plastik z zamkiem, i dospawać kawałek blachy. Co z podświetleniem tablicy, bo to seryjne oświetlenie wtedy chyba nie wejdzie co?
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
no dokładnietak.klapa tylko odskoczy na zamq. Przycisk jest resetowalny.Czyli naciskasz go,Klapoa odskakuje a po puszczeniu przycisku siłownik wraca do sowjego stany sprzed nacisnięcia.czyli potem zeby zamknąć klape wystarczy trzasnać.nie trzeba ponownie naciskać guzika.Aklape bedziesz mogl otwierać za ta blkaszke krtora dospawasz. Nie koniecznie musisz wstawiać blache.Mozeszzakupić taki plasticzek jak jest z dziura na zamek,tyle ze bez dziury i go polakierować w kolorze auta. Na allegro widzialem ostatnio gotowy zestaw do otwierania klapy z instrukcja(tylko zakładać, nic nie trzeba juz dorabiać) za 35PLN
- Dawca_Nerek
- Forum Master
Do przycisku zastosuj przekażnik żeby napięcie nie szło na włącznik za duże. Jeżeli masz zamiar wspawać blache to pamiętaj żeby były zagięta na rancie, przy ciągnięciu za nią nie będzie się wyginała. Ja w MK3 oświetlenie dałem od środka, to orginalne.
Czasem na trasie spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...
- Dawca_Nerek
- Forum Master
- imp
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
spawanko wyrównanie..blabla lakier polerka..no z 300 ale to max wiecej bym nie dał...szkoda ze mieszkasz na drugim koncu pl...albo zapodaj temat tani lakiernik w pruszczu i juz.........
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53310&postdays=0&postorder=asc&start=0]my ex mk3 GTI 20 jahre by ABF[/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2269482#2269482]actual mk4 GTI Exlusive by AGU[/url]
6N 1.4 8V/MK4 1.6 8V/MK3GTI 2.016v/DERBY 1.1 8V/MK4GTI 1.8T 20V/6N 1.3 8V/A4 B6 1.9TDI/A4 B7 2.0TDI
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2269482#2269482]actual mk4 GTI Exlusive by AGU[/url]
6N 1.4 8V/MK4 1.6 8V/MK3GTI 2.016v/DERBY 1.1 8V/MK4GTI 1.8T 20V/6N 1.3 8V/A4 B6 1.9TDI/A4 B7 2.0TDI
- Dawca_Nerek
- Forum Master